Goede rentree van Ysselsteyn

Ysselsteyn-Budel 2-1 (1-1).

Doelpunten: Boy Geerets en Wout Gommers.

YSSELSTEYN | Ysselsteyn beleefde een prima rentree in de derde klasse door thuis verdiend met 2-1 te winnen van Budel.

Op 3 september 1989 debuteerde de Ysselsteynse ploeg met een 3-2 thuiszege op Stormvogels in de derde klasse. Na de debuutgoal van Peter Bartray scoorden Jeroen Hesen en Geert van Dijck de andere treffers. Ondanks de openingswinst degradeerden de Ysselsteyners dat seizoen weer. 28 jaar later is de club terug en opnieuw was er bij de start een overwinning voor eigen publiek.

De Ysselsteyners leken wat plankenkoorts te hebben en begonnen stroef aan de wedstrijd. Budel opende sterk met indrukwekkend spel. Met de nodige inzet wist de thuisclub het al snel te compenseren. Toch kon Ysselsteyn niet voorkomen dat de Brabanders na tien minuten met een afstandsschot de score openden. Doelman Mark Swinkels was verrast en kansloos tegen de uithaal: 0-1.

Veel meer gevaar konden de bezoekers niet stichten. Naarmate de eerste helft vorderde kwam het team van trainer Ruud Jenneskens steeds beter in de wedstrijd. Ysselsteyn werd gevaarlijker en er kwamen kansjes op de gelijkmaker.

Op slag van rust was het dan zover. De gelijkmaker viel uit de allermooiste aanval van de wedstrijd. Routinier Wout Gommers gaf van achteruit een loepzuivere trap over veertig meter op Boy Geerets. De middenvelder stond een meter of vijf van de cornervlag en waagde zijn kans. Schitterend verdween de volley over de lange doelman van Budel in de verre hoek: 1-1. Dat was een mooie opsteker zo kort voor het rustsignaal.

Na de thee ging de strijd aanvankelijk gelijk op. Toch kwam Ysselsteyn gaandeweg tot de ontdekking dat er wellicht meer inzat dan een gelijkspel. De druk werd opgevoerd en er ontstonden kansen terwijl bij Budel langzaam het licht leek uit te gaan.

Wout Gommers zag in de 78ste minuut zijn kopbal vlak langs het doel verdwijnen. Twee minuten later was het wel raak. Na een misverstand in de Budelse verdediging vond Frank Jespers de opgekomen Wout Gommers die de bal binnentikte en Ysselsteyn op een 2-1 voorsprong zette.

Deze voorsprong was meer dan verdiend, want Ysselsteyn kreeg de beste kansen en gaf zelf nauwelijks iets weg. Een paar minuten voor tijd leek de verder goedleidende scheidsrechter toch roet in het eten te gooien. De leidsman besloot Budel een strafschop toe te kennen na een vermeende overtreding van verdediger Ruud Bouwman. Budel wilde uiteraard het cadeautje uitpakken maar daar dacht doelman Mark Swinkels anders over. Hij maakte de strafschop onschadelijk waardoor Ysselsteyn met de drie punten aan de haal ging. Zondag wacht de uitwedstrijd tegen Merefeldia in Nederweert.