Website met vastgoedobjecten

Venray | Het gemeentelijke aanbod aan beschikbare woonkavels. woningen, bedrijfsgebouwen en bedrijventerreinen in één oogopslag, dat biedt de nieuwe website www.venrayverkoopt.nl. Wethouder Jan Loonen heeft de site zaterdagmiddag tijdens het Woonevent officieel gelanceerd.

De website www.venrayverkoopt.nl is interessant voor bewoners én ondernemers. De site biedt een overzicht van diverse vastgoedobjecten, die in het bezit zijn van de gemeente Venray. Verder vinden geïnteresseerden hier alle informatie rondom verkoopvoorwaarden, grondprijzen en het kopen of huren van groen- en reststroken.

Het jaarlijkse Woonevent in de schouwburg was de setting voor de lancering van www.venrayverkoopt.nl. Het Woonevent is een informatieve beurs voor iedereen die meer informatie wil op het gebied van wonen. Denk daarbij niet alleen aan het kopen of verkopen van een huis, maar ook aan verzekeringen, inrichten, verbouwen, hypotheken etc. Ruim 25 ondernemers presenteerden zich afgelopen weekend met hun diensten en producten op het gebied van wonen.


Informatie over Via Venray

Venray | Op maandag 9 oktober vindt in het gemeentehuis van Venray een algemene informatiebijeenkomst over de herinrichting van de N270 Via Venray plaats. Iedereen is daarbij van harte welkom. De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 1, en start om 19.00 uur.

Tijdens de informatiebijeenkomst leggen gedeputeerde Eric Geurts (Mobiliteit), wethouder Jan Loonen en leden van het projectteam (provincie Limburg en de gemeente Venray) uit wat de stand van zaken is rond de herinrichting van de N270 Via Venray.

De presentatie gaat over de eerste fase van het traject. Deze omvat het deel vanaf het viaduct over de Leunseweg tot en met de rotonde Witte Venneweg en Mgr. Hanssenstraat in Oostrum. Met daartussen nog de aanleg van een fietsbrug bij het station in Oostrum en een nieuwe route voor landbouwverkeer. In mei en september zijn hierover enkele bijeenkomsten geweest met de klankbordgroepen Via Venray.

Behalve een presentatie van het project wordt tijdens de informatieavond ook een terugkoppeling gegeven van deze bijeenkomsten. Uiteraard is er ook volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Het programma start om 19:00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Iedereen is van harte welkom tijdens deze informatieavond.


Lars Dreschel wint op Raceway

Venray | Lars Dreschel won afgelopen zondag op Raceway Venray de Supercup in de klasse national hotrod.

De strijd ging tussen de titelkandidaten John van de Bosch, kampioen in 2016, WorldCup-uitblinker Ramon Roeffen en Gouden Helm-winnaar Dreschel. Vele ronden lang bleef het stuivertje wisselen tussen Van de Bosch en Dreschel. Eén keer met de ogen knipperen en de koppositie was gewijzigd.

Toch was het Dreschel die, mede dankzij een onverwachte voorzichtige rijstijl van Van de Bosch, in de laatste paar ronden aan kop kwam en als eerste de finish bereikte. Later bleek de voorzichtige rijstijl van Van de Bosch te maken te hebben met het vermoeden dat er iets mis was met de motor en die olie lekte. Dit was echter van een andere auto afkomstig. Van de Bosch wist desondanks de tweede positie te behouden. Als derde kwam Reimon Bos over de eindstreep.

In de gastklasse 2 liter hotrod was Martijn Vowinkel de te kloppen coureur. Vowinkel kwam dan ook in de eerste twee wedstrijden als winnaar over de finish. Tijdens de finale had Christiaan Smidt meer geluk door een lastige inhaalactie succesvol te volbrengen. Vowinkel eindigde hierdoor op plek twee en Jeroen Laurijssen maakte het drietal compleet. Na een succesvol WorldCup weekend was de Belgische stockcar F2-coureur Jan Bekkers ook afgelopen zondag weer goed op dreef. Door een lekke band in de finale ging de dagwinst echter naar Sebastiaan Vowinkel. Aart Jan van Dam eindigde op plek twee. De derde plek was bestemd voor regerend wereldkampioen stockcar F2 Wim Peeters. Jeffrey van Haarlem was bij de stockcar F2-junioren klasse de te kloppen man. Na vele zeges bij het vorige raceweekend, wist hij ook afgelopen zondag alle zeges te pakken op één na: de dagfinale. Toen bleken de broers Bram en Rick Leenhouts te sterk. Zij eindigden respectievelijk op plek één en twee. Ook de lange baan werd niet onbenut gelaten. Klassementsleider Jos Kuypers was titelfavoriet, maar desondanks was het toch Marcel Dekker die de winst wist te pakken. In een eerdere wedstrijd was het juist de Duitser Philipp Bachor en de enige vrouwelijke coureur in deze klasse, Milou Mets, die zorgden voor een mooi gevecht om plaats drie. Mets kwam als winnaar uit die strijd.

Zondag 22 oktober is de laatste race van dit seizoen. Op die dag wordt gestreden om de kampioenstitels.


Zorg voor iedereen

Venray | Match nodigt belangstellenden uit om op donderdag 28 september het vrijwilligerscafé Zorg voor iedereen, over de informele zorg, te bezoeken. WMO-afdeling gemeente Venray, Zonnebloem en Palliatieve zorg zijn aanwezig om het een en ander uit te leggen. Het café vindt plaats van 19-21 uur in café Hulsman.

Eerste schrijver

Venray | De eerste schrijver van het jubileumjaar van Literair Café Venray is Roos van Rijswijk. Op zondagmorgen 8 oktober om 11.00 uur bijt ze de spits af in het Odapark in Venray en komt ze vertellen over haar roman Onheilig. De inleiding wordt verzorgd door Stan Verhaag en de muzikale omlijsting is in handen van Merlijn van Moorsel (58) jaar. Zij bespeelt sinds 15 jaar de harp. De stijlen die zij speelt variëren van klassiek, Keltisch, Zuid- Amerikaans tot meditatieve muziek. Tijdens de pauze is boekhandel Roojboek aanwezig met de boekverkoop in de foyer en gaat Van Rijswijk haar boeken signeren.