Start sjoelers ISBV Venray e.o.

Venray | De sjoelers van de Invaliden Sport- en BelangenVereniging ISBV Venray e.o. speelden in Lottum de eerste wedstrijd om de Limburg bokaal in Lottum.

Kopman Mat Klaassens was in klasse C, ondanks zijn tweede plaats, niet tevreden over zijn gemiddelde van 127,65. Ook Bas Pastors had in klasse G nog enigszins moeite met het vinden van de juiste richting voor de sjoelstenen, dit gezien zijn gemiddelde van 107,95 waarmee hij achtste werd. In klasse I werd Jan Pijpers derde met een gemiddelde van 102,25. De meeste sjoelers kwamen uit in klasse J. Piet Hermans werd eerste met een gemiddelde van 101,30. Hij werd gevolgd door Marjan Litjens (98,80). Leo Janssen (91,95) eindigde als vijfde en Marly Vervoort (82,30) als zesde.


Hockeyers winnen derby

Horst-Venray 2-4 (2-1). Doelpunten Venray: Guido Pop en Roy de Rijk (beiden 2x).

Venray | In de derde klasse wonnen de hockeyers van Venray de derby in en tegen Horst: 2-4. De gasten openden al snel de score. Na een verzorgde aanval, die begon met een uitgemeten pass van Koen Arentsen kwam de bal bij Guido Pop, die na een solo in de cirkel keurig de openingstreffer binnensloeg: 0-1. In het restant van de eerste helft kwam de thuisploeg geheel tegen de verhouding met 2-1 voor. Dit was tevens de ruststand. Na de rust was Venray heer en meester. Na een mooie aanval hield Guido Pop het overzicht en gaf de assist aan Roy de Rijk, die knap wist af te ronden: 2-2. Venray ging vervolgens op jacht naar de voorsprong. Een kwartier voor tijd wist Koen Arentsen, wederom met een knappe scoop, Roy de Rijk voor de keeper te zetten. Roy wist iedereen compleet stil te krijgen met een wereldgoal. De aanname was perfect en met een knappe beweging wist hij de bal uit de lucht over de keeper te lobben en zo zijn tweede treffer te maken: 2-3.

Nadat Guido Pop vijf minuten op de bank moest plaatsnemen vanwege een gele kaart, kwam hij extra gemotiveerd terug het veld in om de wedstrijd te beslissen. Hij kreeg de bal tien minuten voor tijd aangespeeld in de cirkel en maakte alweer zijn negende goal van het seizoen: 2-4.


Duel voetbalsters Venray afgelast

Venray | De seizoensouverture van de voetbalsters van SV Venray is uitgesteld. Het elftal van trainer Jan Trienekens zou zondag in Venray aantreden tegen SC Woezik, maar dat duel ging niet door.

Bij het vertrek uit Wijchen raakte een auto met speelsters en trainer betrokken bij een aanrijding met een tractor. Een speelster raakte bij de botsing gewond. Na het ongeval is de selectie met de ouders en het bestuur van Woezik bijeengekomen.

Het ongeval is hard aangekomen bij alle speelsters van Woezik. De KNVB werd van het ongeluk op de hoogte gebracht en voor het duel wordt een andere speeldatum gezocht.


Tweede winst tafeltennissers

Venray | In de tweede divisie wonnen de tafeltennissers van Red Stars ook hun tweede competitiewedstrijd. In de eigen tafeltennishal werd het 8-2 voor de thuisploeg.

Kas van Oost begon sterk met een zege op Smeets, waarna Frank van der Veluten tegen Van den Nieuwenhuizen de stand verdubbelde: 2-0. Ronald Bogaard won het derde enkelspel tegen Van Amerongen, waarna het dubbel Bogaard/Van der Vleuten het vierde punt scoorde. Na die 4-0 tussenstand pakten Bogaard en Van der Vleuten opnieuw hun enkelspel, terwijl Van Oost nipt verloor. Met twee winstpartijen (opnieuw Bogaard en Van der Vleuten) in de laatste drie enkelspelen won Red Stars overtuigend met 8-2 en blijft daarmee koploper in de tweede divisie D.

In de derde divisie won Red Stars 2 thuis met 9-1 van Scyedam 2 uit Schiedam.