Voortvarende start van Oostrum

Oostrum-GFC'33 3-1 (2-1).

Doelpunten: Marwin Hermans (2x) en Chris Wilschut.

OOSTRUM | Oostrum kende een geslaagde ouverture in de vierde klasse E door thuis met 3-1 te winnen van ex-derdeklasser GFC'33.

Na zes minuten onderschepte Marwin Hermans de bal. Hij zag dat de Grubbenvorster keeper iets te ver voor zijn doel stond en hij waagde vanaf dertig meter een prachtig en doeltreffend afstandschot: 1-0. Oostrum domineerde en kreeg kansen om de voorsprong uit te breiden. Nadat Joep Cornelissen de kans op de 2-0 liet liggen, was het binnen het halfuur opnieuw Marwin Hermans die trefzeker was. Hij kapte twee tegenstanders uit en schoof de bal beheerst binnen: 2-0. Toch wisten de bezoekers na een inworp nog voor rust de achterstand te verkleinen: 2-1.

In de tweede helft bleef Oostrum dreigender. De tegenstander hanteerde vooral de lange bal. Er gebeurde niet zo veel meer totdat Joep Cornelissen een voorzet gaf waaruit Chris Wilschut de eindstand op 3-1 bracht.

Pim Weijs bezorgt Leunen winstpartij

Leunen-TSC'04 1-0 (0-0).

Doelpunt: Pim Weijs.

LEUNEN | Leunen won voor eigen publiek de ouverture in de vierde klasse E met 1-0 van TSC'04.

De openingsfase was voor de Tegelenaren. Daarna ging tot aan het rustsignaal het duel aardig gelijk op. Na de pauze werd Leunen sterker en werd ook steeds gevaarlijker. In de 48e minuut viel de winnende treffer. Op aangeven van Stefan Jacobs scoorde Pim Weijs de openingstreffer: 1-0.

Leunen was conditioneel sterker dan de tegenstander. Er ontstonden enkele kansen maar de bal viel telkens net niet goed. In de slotfase werd het aandringende TSC'04 een keer gevaarlijk, maar de oranje-witten hielden de drie punten in eigen huis.