Afbeelding
Foto:

Rooyhof in Venray officieel geopend

venray | Het was vrijdagmiddag dubbel feest in Rooyhof in Venray: de replica's van de Zeven Smarten werden onthuld en de zorglocatie, inclusief opgeknapte binnentuin, werd officieel geopend.

Tijdens het officiƫle programma kwamen een aantal mensen aan het woord. Mario Van Rens-Biemans, manager van Rooyhof, toonde zich uitermate trots op Rooyhof en wat er gezamenlijk tot stand is gebracht: een beschermende woonvorm met 30 zorgstudio's, waar mensen met lichamelijke aandoeningen zo veel mogelijk zelfstandig kunnen wonen.

In april opende Rooyhof al eens haar deuren

Koos Swinkels, voorzitter van de stichting Kruisen en Kapellen in Venray, vertelde over de geschiedenis van de Zeven Smarten, die teruggaat tot 1660. Van de originelen, afkomstig uit de gangen van Beukenrode en beschikbaar gesteld aan de stichting, zijn kunststof replica's gemaakt om terug te plaatsen in de binnentuin van Rooyhof. Zeven bewoners onthulden vervolgens de kapelletjes met daarin de replica's, waarna pastoor Van Horne er de zegen over uitsprak. De openingshandeling was in handen van de bewoners Piet Hendrix en Martin Janssen van Rooyhof. Eerst was er een korte toespraak van Hendrix, waarin hij vertelde zeer tevreden te zijn over het wonen en de zorg in Rooyhof, waarna Janssen met twee ferme klappen op de gong de locatie officieel opende.

Om het feest compleet te maken was er daarna een gezellige barbecue voor bewoners en familie, medewerkers, vrijwilligers en alle partijen die betrokken waren bij de verbouwing van deze vleugel van Beukenrode. De binnentuin is opgeknapt en helemaal rolstoelvriendelijk gemaakt, mede dank zij een financiƫle bijdrage van het RCOAK.

Foto: Marleen van Dinther Fotografie.


Dorpsradenoverleg

Heide | Stichting Dorpsradenoverleg Venray houdt op maandag 2 oktober om 20.00 uur een vergadering in gemeenschapshuis Gelderkoel aan de Heidseweg 72 in Heide. Op de agenda: toelichting op omgevingswet, evaluatie kermissen en rondvraag en nieuws uit de dorpen.