Verkeer tijdens singelloop

Venray | Tijdens de vierde editie van de Venrayse Singelloop op zondag 1 oktober zijn tussen 12.00 uur en 15.00 uur een groot gedeelte van de singels éénrichtingsverkeer.

Uitgaand verkeer kan gedurende deze tijd de singels alleen linksom volgen. Inkomend verkeer kan gedurende deze tijd alleen rechtsom de singels berijden. De aanwezige verkeersregelaars zullen het verkeer in goede banen leiden en waar mogelijk alternatieven bieden.

Anders dan voorgaande jaren worden de vijf en tien kilometer gescheiden van elkaar gelopen. De aanloop en doorkomstroute naar de singels is via de Raadhuisstraat naar de Noordsingel. Tussen 12.30 uur en 14.30 uur ondervindt het verkeer in de Raadhuisstraat hiervan hinder. De Raadhuisstraat is gedurende deze tijd éénrichtingsverkeer voor inkomend verkeer. Dit verkeer kan tot de Tuinstraat gebruik maken (ter hoogte van het Van Gerwen Tankstation) van de Raadhuisstraat. De Akkerweg en Gasstraat zijn ter hoogte van de Raadhuisstraat afgesloten en niet te gebruiken. Uitgaand verkeer kan alleen via de Stationsweg. De Tuinstraat is tijdens de loop tweerichtingsverkeer zodat klanten vanuit tankstation Van Gerwen over de Tuinstraat naar de Stationsweg toe kunnen. Uitgaand verkeer uit de Raadhuisstraat kan alleen via de Tuinstraat het centrum verlaten. De aanwezig verkeersregelaars leiden het verkeer in goede banen. Direct na de laatste loper op de tien kilometer (naar verwachting 14.30 uur) wordt de Raadhuisstraat weer volledig opengesteld zijn voor verkeer.

Tussen 12.00 uur en 15.00 uur zijn de singels eenrichtingsverkeer. Uitgaand verkeer vanuit het centrum kan gedurende deze tijd de singels alleen linksom volgen. De rotonde bij Jan Linders is niet voor uitgaand verkeer open. De finishroute naar het Schouwburgplein vanuit de Westsingel is dit jaar via de Merseloseweg. Die weg is van 11.00 tot 15.00 uur ter hoogte van de Deken Thielenstraat tot de Langeweg alleen voor uitgaand verkeer beschikbaar. Van de Langeweg tot de Westsingel is de Merseloseweg vanaf 10.15 uur tot 15.00 uur niet voor verkeer toegankelijk. In- en uitgaand verkeer kan tijdens deze periode alleen via de Hoenderstraat of Kempweg in de buurt van de Merseloseweg komen. Het verkeer op de kruispunten Merseloseweg/Langeweg en Merseloseweg/Kruitweg/Deken Thielenstraat en rotonde Westsingel/Merseloseweg wordt eveneens met behulp van verkeersregelaars in goede banen geleid.

Tussen 11.50 uur en 15.00 uur zijn de singels éénrichtingsverkeer. Uitgaand verkeer vanuit het centrum kan gedurende deze tijd de singels alleen linksom volgen. Inkomend verkeer naar het centrum kan gedurende deze tijd alleen rechtsom de singels berijden.