Afbeelding
Foto:

Ars Musica verrast in centrum Venray

venray | Ars Musica trad zaterdag op in het centrum van Venray.

Op een drietal plaatsen voerde het koor een flashmob uit. Onder een stralende zon zagen winkelend publiek en vele bezoekers van de terrassen hoe uit het niets zo'n 35 zangers en zangeressen verschenen.

Zij zongen het geheel bij de zonnige sfeer passend lied 'there is swing in the air', waarna zij weer 'oplosten' in het winkelende publiek. Foto: Coby Siebers.


Rechtgezet VOP

venray | In nieuwsblad Peel en Maas van vorige week is bij het artikel over de nominaties voor de Venrayse ondernemersprijzen ('Kandidaten VOP bekend') helaas een van de kopjes weggevallen. Bij dezen nogmaals de tekst.

Het betreft het kopje: Knooppunt Centrum voor Gezondheid, genomineerd door Ondernemend Venray.

'Knooppunt Centrum voor Gezondheid laat op het gebied van ondernemerschap een ijzersterke indruk achter', zegt Ondernemend Venray. Ze zijn innoverend in de gezondheidszorg en daarnaast streven ze in hoge mate kwaliteit na. Dit heeft ervoor gezorgd dat ze al een aantal jaren de titel 'Pluspraktijk' mogen dragen. Hiervan zijn er slechts drie in Noord-Limburg. Door het brede scala aan specialisten en disciplines bij elkaar onder één dak, weet Knooppunt Centrum voor Gezondheid zich als ijzersterk te profileren. Op die manier kunnen zij de cliënt altijd een zinvolle behandeling op maat bieden.

Griezelen

Venlo | Wie wil griezelen met humor, kan tot mei 2018 in het Limburgs Museumin Venlo terecht. Afgelopen weekeinde werden de zalen met de tentoonstelling Paul van Loon - De Andere Werkelijkheid door meer dan 100 kinderen feestelijk geopend. Zalen vol Paul van Loons handelsmerk: 'grumor'.

Je waant je daadwerkelijkheid in de verhalen van de populaire kinderboekenschrijver Paul van Loon. Zo is er een enorme Griezelbus en kun je de klas van Meester Kikker bezoeken. Er is van alles over Dolfje Weerwolfje te vinden en ook Foeksia de mihiheks vliegt voorbij. Het is een interactieve tentoonstelling: je mag van alles aanraken en doen. Er zijn spelletjes die te maken hebben met taal en de boeken van Paul van Loon, schrijftips van de auteur zelf en je kunt gratis de bioscoopfilm Dolfje Weerwolfje bezoeken. Met de tentoonstelling willen het Limburgs Museum en Paul van Loon kinderen aanzetten tot lezen.Het Limburgs Museum is elke dag geopend, behalve op maandag.