Venray blijft steken op remise

Venlosche Boys-Venray 1-1 (0-0).

Doelpunt: Dimitris Touratzidis.

SV Venray: Stiphout; Wismans, Keijzers, Van Dijck en Jesse Peeters; Koenen, Van Mil en Shala (46. Pelzer); Deenen, Touratzidis en Vievermans.

VENLO | Venray is zaterdag de competitie in de eerste klasse D begonnen met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij nieuwkomer Venlosche Boys.

Tijdens de warming-up bleek Jarno Peeters niet fit genoeg om te kunnen spelen. Zijn plek op het middenveld werd ingenomen door Joy Koenen. In het centrum van de verdediging gaf trainer Stef Sijbers de voorkeur aan de ervaren Ruud Keijzers. In het doel lijkt Sam Stiphout de concurrentiestrijd te hebben gewonnen. Met Jesse Peeters en Bram Vievermans verschenen er twee jeugdspelers in de basis bij de competitieouverture.

In de matige eerste helft ontstonden er weinig kansen voor beide doelen. Tijdens de rust bleef Armend Shala, die niet lekker in de wedstrijd zat, in het kleedlokaal achter. Danny Pelzer was zijn vervanger. Na twaalf minuten namen de Venlonaren de leiding na een scrimmage voor het doel: 1-0. Twee minuten later trok Venray na een mooie aanval de stand weer gelijk. Wesley Deenen gaf een zuivere voorzet vanaf de rechterkant. Centrumspits Dimitris Touratzidis kopte fraai raak. De bal verdween onhoudbaar in de verre hoek: 1-1. Even later ontving een Venlonaar zijn tweede gele kaart en dus rood. Met nog twintig minuten op de klok probeerde Venray tevergeefs munt te slaan uit de overtalsituatie. Er kwamen wel wat voorzetten en vrije trappen voor het Venlose doel, maar echt gevaarlijk wisten de Venraynaren niet meer te worden. Uiteindelijk was de 1-1 puntendeling een terechte uitslag.

Zaterdag derby tegen Wittenhorst

VENRAY | Zaterdag om 19.30 uur klinkt op sportpark De Wieën het beginsignaal van Venray-Wittenhorst in de eerste klasse D.

Het is alweer de 51e derby tussen beide voetbalgrootmachten in Noord-Limburg. Vorig seizoen trok de Venrayse ploeg twee keer aan het kortste eind. Na de 2-0 nederlaag in Horst verloren de rood-witten thuis op 17 april met 0-1. Toch slaat de balans na vijftig duels nog licht uit in het voordeel van Venray dat 21 derby's won. De Horstenaren zegevierden twintig keer en negenmaal was de strijd onbeslist.