Venray bekert thuis tegen Gemert

VENRAY | Venray lootte in de tweede ronde de thuiswedstrijd tegen hoofdklasser Gemert.

Vorig seizoen sneuvelde de Venrayse eersteklasser in de vierde ronde tegen de Gemertse club (1-0). SSS'18 is vrijgeloot. Derdeklasser Ysselsteyn gaat op bezoek bij Gassel dat uitkomt in de vijfde klasse. Cupfighter BVV'27 treedt thuis aan tegen Volharding 2. Dit duel wordt gespeeld op donderdag 9 november. De andere wedstrijden uit de tweede ronde staan gepland op zondag 12 november.

Tim Brouwer toch niet geschorst

VIERLINGSBEEK | Tim Brouwer werd in de laatste bekerwedstrijd tegen Wittenhorst van het veld gestuurd. Hij werd voor drie wedstrijden geschorst.

De aanvaller van Volharding verscheen toch aan de aftrap bij de openingsderby tegen SSS'18. Rode kaarten in bekerduels blijken niet mee te tellen voor de competitie. Andersom kunnen straffen na kaarten in de competitie wel worden uitgezeten bij bekerduels. Dat overkwam Roel Gerrits en Jip Verstegen. Beide Volharding-spelers misten daardoor de drie pouleduels. Tegen SSS'18 zaten beiden op de bank. Verstegen viel vlak na rust nog in.

Eenvoudige zege van SV United

SV United-Kronenberg 3-1 (1-0).

Doelpunten: Michal Kolodziejski en Indy Philips (2x).

WANSSUM | SV United won de openingswedstrijd tegen Kronenberg vrij eenvoudig met 3-1 in de vijfde klasse E.

Michal Kolodziejski opende na een kwartiertje de score met een mooi schot in de kruising: 1-0. SV United, met drie jeugdspelers in de basis, domineerde het duel maar wist het overwicht voor rust niet in meer goals uit te drukken. Dat veranderde na de pauze. Binnen tien minuten zette Indy Philips met twee doelpunten de thuisploeg op een riante voorsprong. De 2-0 ontstond na een uitgespeelde aanval. Bij de 3-0 werd Philips op snelheid diep gestuurd waarna hij vanaf de rand van de zestien doel trof. In de slotfase liet SV United de teugels wat vieren waardoor Kronenberg nog de eretreffer kon scoren alhoewel er een buitenspelsituatie aan vooraf ging: 3-1.

Sil Arts schiet BVV'27 naar zege

BVV'27-RKDSO 2-1 (1-1).

Doelpunten: Sil Arts (2x).

BLITTERSWIJCK | BVV'27 versloeg voor eigen publiek RKDSO met 2-1 in de vijfde klasse E.

Na een kwartier viel de openingstreffer. Uit een hoekschop kopte Sil Arts de 1-0 binnen. Even later kwamen de bezoekers uit Lomm op gelijke hoogte: 1-1. De Blitterswijckers vertoefden grotendeels op de vijandelijke helft maar de kansen die ontstonden werden niet benut.

In de tweede helft bleef de 1-1 nog lang op het scorebord staan. Een kwartier voor tijd viel de ontknoping. Uit een voorzet van Jannes Gooren toonde Sil Arts zich wederom doeltreffend en hij bezorgde BVV'27 de eerste zege: 2-1.

SSS'18 tegen Rhode

OVERLOON | Na de 0-2 derbywinst bij Volharding krijgt SSS'18 zondag Rhode op bezoek in de tweede klasse H.

De ploeg uit Sint Oedenrode opende met een 1-0 zege op Erp. Volharding treedt in Den Bosch aan tegen het onbekende TGG dat vorig seizoen kampioen werd in de derde klasse. TGG debuteerde met een 5-0 verlies bij Emplina.