17 bezwaren tegen Ooijen-Wanssum

WANSSUM | Er zijn zeventien bezwaarschriften ingediend tegen het nieuwe bestemmingsplan (PIP) van de gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum. Het gaat over vijf onderwerpen, dertien zienswijzen hebben betrekking op hetzelfde onderdeel.

Alhoewel het vorige plan al onherroepelijk was, koos aannemerscombinatie Dura Vermeer/Ploegam (Mooder Maas) toch voor een nieuwe procedure.

Er zitten volgens de aannemer onvolkomenheden in het plan. "We willen het bestemmingsplan verder optimaliseren", vertelde Marjolijn van Lier van Mooder Maas woensdag in de dorpsraadvergadering. De aannemer zit niet te wachten op nieuwe beroepsprocedures. Ze kosten te veel tijd en vertragen de uitvoering. Daarom wordt met de bezwaarmakers om de tafel gezeten om tot een oplossing te komen. Als dit niet lukt en de bezwaren overeind blijven, wordt teruggevallen op het oude ontwerp.

Op 2 oktober wordt het bestemmingsplan bij de provincie ingediend. Eind december loopt de nieuwe inspraaktermijn van zes weken. Daarna kan het gewijzigde PIP (provinciaal inpassingsplan) definitief worden vastgesteld. Het gehele project Ooijen-Wanssum moet eind december 2020 zijn afgerond.