Aanleg rondweg start begin 2018

WANSSUM | Begin 2018 starten aan de westkant van Wanssum de werkzaamheden voor de rondweg. Als eerste wordt de parallelweg aangelegd, tot aan de nieuwe rotonde op de Geijsterseweg.

Door Henk Willemssen

Eind volgend jaar is de parallelweg klaar en wordt dan ook opengesteld voor alle verkeer. In de tussentijd wordt de Meerlosebaan afgesloten voor al het autoverkeer. Er komt een omleidingsroute die loopt via Lange Ven. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de aanleg gewoon door het werkgebied fietsen of wandelen.

Een van de verbeterpunten in het nieuwe bestemmingsplan is het groene plein aan de oostkant van de dorpskern van Wanssum. Het vorige ontwerp zou leiden tot veel verkeersoverlast voor omwonenden. Het plein is daarom verkleind waardoor de weg eromheen richting de Brugstraat een soepelere bocht heeft gekregen. De nieuwe inrichting moet zorgen voor minder geluidsoverlast voor de bewoners van de Meerloseweg. "Automobilisten hoeven nu minder af te remmen", zei Marjolijn van Lier van aannemerscombinatie Mooder Maas woensdag in de dorpsraadvergadering. Ook wordt het wegtracé zo aangelegd dat het verkeer minder geneigd is de Meerloseweg als afslag richting Meerlo te nemen.

Een buurtbewoner vroeg hoe lang hij nog chinees kan afhalen bij Den Schellaert. Het monumentale gebouw, het voormalige gemeentehuis van Wanssum, moet worden gesloopt vanwege een ruimere doorstroming van de Groote Molenbeek naar de Maas. Stijn Rutten van Mooder Maas vertelde dat het pand begin 2019 wordt overgedragen aan de aannemerscombinatie. Dit betekent niet dat het restaurant direct wordt gesloten. "Het is nog niet te zeggen wanneer het precies dicht moet", aldus Rutten. Op 14 november is in zaal Brugeind in Meerlo een informatieavond over de start en planning van het megaproject Ooijen-Wanssum.