Han Jacobs-Pouwels met dochter en kleindochter
Han Jacobs-Pouwels met dochter en kleindochter Oude foto

Drie generaties

Venray | Vandaag een mooie foto van drie generaties. Johanna Huberta Pouwels werd geboren op 17 november 1845 in Venray als dochter van Theodor Pouwels en Hendrine Teunesen.

Zij trouwde op 23 april 1875 met Giel Jacobs. Hij werd geboren als Michiel Hubert Jacobs op 13 juni 1846 te Venray als zoon van Godfried Joseph Jacobs en Anna Mechtilda Pouwls (schrijfwijze volgens de geboorteakte). Zij gingen aan de Langstraat wonen en kregen acht kinderen. Giel verdiende de kost als metselaar. Later verhuisde het gezin naar Henseniusstraat 22, Langstraat 6, Heuvelstraat 11 en Veltum. Hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen zijn altijd in de Heuvelstraat blijven wonen.

Een van hen beheerde lange tijd 'De Dump'. Han overleed op 16 januari 1927 en Giel op 5 juli 1912, beiden in Venray. Links op de foto staat haar dochter Til, die in 1901 met de schoenmaker Johannes Hendrikus (Jan) Derickx trouwde. Zij gingen aanvankelijk aan de Langstraat en daarna in Henseniusstraat 14 wonen. Zij kregen zeven kinderen, onder wie An rechts op de foto. An trouwde op achttienjarige leeftijd met de dan vijfentwintigjarige timmerman Johannes Jacobus (Johan) Sassen. Hun zoon Leo en zijn echtgenote Mien van Kessel hadden lange tijd café en cafetaria Sassen aan de Leunseweg.

Foto: Gemeentearchief / collectie Harrie Coopmans. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas en het Genealogisch Archief van de Gemeente Venray inzien.

Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray