Nancy Barraez en haar dochters Nathaly (links) en Clancy komen in actie voor St. Maarten.
Nancy Barraez en haar dochters Nathaly (links) en Clancy komen in actie voor St. Maarten. Foto: Henk Lammen

Help St. Maarten!

Venray | Dancy Dansstudio uit Venray gaat met een zumba fitness masterclass de gedupeerden van de orkaan Irma op St. Maarten helpen. Het dansevent vindt plaats op zondag 15 oktober in jongerencentrum The B in Venray. "De gehele opbrengst gaat naar het goede doel."

Door Henk Lammen

Nancy Barraez van Dancy Dansstudio wist het meteen zeker toen ze de ellende zag op het eiland in de Caraïbische Zee. Ze moest en zou in actie komen. Vooral omdat de orkaan enkele dagen later Orlando (Florida) was gepasseerd zonder noemenswaardige schade aan te richten. Toch zat ze dagen in onzekerheid omdat haar ouders en andere familieleden in de Amerikaanse stad wonen. "De vrees was dat de Irma ook in Orlando grote schade zou aanrichten, omdat het oog van de orkaan precies over de stad zou trekken. Gelukkig is dat niet gebeurd en is de schade minimaal. Mijn ouders zaten wel dagenlang opgesloten in een inloopkast. En wij in spanning, want er was geen contact."

Toen ze uiteindelijk het verlossende telefoontje van haar vader kreeg dat iedereen er zonder kleerscheuren vanaf was gekomen, besloot ze meteen in actie te komen voor de inwoners van St. Maarten. Temeer daar enkele kennissen op het eiland wonen en getroffen zijn door de orkaan. "Ik zag de foto's, de ellende, de schade. Dat maakte diepe indruk op me. We besloten meteen om iets voor de mensen in het getroffen gebied te doen."

Met we bedoelt ze ook haar beide dochters, Clancy en Nathaly. Met z'n drietjes begonnen ze met de organisatie van een zumba fitness masterclass. Twee uur samen sporten voor het goede doel. Daarnaast worden ondernemers in Venray gevraagd om de actie te ondersteunen. Clancy: "Ons motto is Venray helpt St. Maarten. Op alle mogelijke manieren proberen we zoveel mogelijk in te zamelen voor de mensen. Alle bijdragen van de deelnemers en bezoekers van de masterclass, maar ook iedere andere vorm van steun is welkom."

Om te zorgen dat het ingezamelde geld op de juiste plaats terechtkomt, hebben Nancy en haar dochters contact gezocht met de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis. Clancy: "De mensen in St. Maarten hebben de eerste levensbehoeften nodig. Eten, drinken, kleding en onderdak. Door samen te werken met het Rode Kruis vertrouwen we er op dat onze bijdrage op de juiste bestemming komt. Op St. Maarten hebben we een goede kennis die al druk bezig is met de wederopbouw van het eiland. Met de masterclass hopen we een mooi bedrag in te zamelen en op die manier ons steentje bij te kunnen dragen."

De zumba fitness duurt op zondag 15 oktober van 11.00 tot 13.00 uur. De masterclass wordt naast moeder Nancy en haar dochters belangeloos verzorgd door de instructeurs Denice Olthof en Lucas Rafla en zumbajammer Jeffrey Franssen. "Het is fantastisch dat iedereen meewerkt om het goede doel te steunen. Daar zijn we enorm trots op", zegt de jongste dochter Nathaly. Deelnemers betalen tien euro, bezoekers hebben gratis toegang. Aanmelden kan via dancydansstudio@hotmail.com of de Facebookpagina van het dansevenement.