Maasheggenloop in de startblokken

Boxmeer | AV Sporting Boxmeer houdt op zondag 24 september de zestiende editie van de Contiweb Maasheggenloop.

Met verschillende afstanden is dit een hardloopevenement voor jong en oud. Voor de jongste hardlopers tot en met 5 jaar is er de Bambinoloop van 250 meter. Bij deze loop is het geen probleem dat ouders meelopen met hun kind. Voor de junioren tot en met 15 jaar wordt er een 1000 meter Jeugdloop uitgezet door de Steenstraat in Boxmeer.

Voor de senioren zijn drie parcoursen uitgezet dwars door het Maasheggengebied van Boxmeer en Sambeek. De afstanden zijn 5, 10 en 15 kilometer. In tegenstelling tot voorgaande jaren is er dit jaar géén halve marathon.

De starttijden en afstanden: Bambinoloop 250 meter (9.45 uur), Jeugloop 1 kilometer (10.05 uur), 5 kilometer (10.20 uur), 10 en 15 kilometer (10.00 uur). Voorinschrijving is online mogelijk tot 23 september. Na-inschrijven is mogelijk tot een half uur vóór de start van de wedstrijd. Voor de eerste honderd inschrijvers van de 5, 10 en 15 kilometer zijn een hardloopshirts beschikbaar. Voor alle jeugddeelnemers is er een herinnering en voor de podiumplaatsen zijn er bekers.

De Maasheggenloop start bij zaal 't Centrum aan de Steenstraat 56 in Boxmeer. Hier is ook het inschrijfbureau gevestigd. Voor meer informatie: www.avsportingboxmeer.nl, www.facebook.com/avsportingboxmeer of neem contact op met Guido Verdijck via telefoon 06-20366806, e-mail wedstrijdsecretariaat@avsportingboxmeer.nl.


Start bouw gelijkvloerse huizen, Pelikaan

Venray | De eerste vier gelukkige kopers van een woning aan De Boomvalk in De Brabander gaan 28 september naar de notaris, waarna de bouw van deze vier woningen op 16 oktober start. Opvallend in dit plan zijn de gelijkvloerse woningen met eigen karakter, De Pelikaan genaamd.

Een herkenbare woning, vrijstaand geschakeld met woon-, slaap- en badkamer op de begane grond met zicht op de patiotuin die onderhoudsvrij is in te richten. Een multifunctionele eerste verdieping te gebruiken als hobby/logeerkamer maakt deze woning extra aantrekkelijk. "De vraag naar levensloopbestendige woningen neemt landelijk constant toe", aldus Paul van den Wollenberg van Vastgoed Ontwikkeling Zuid b.v. (VOZ).

"Is uw bestaande woning toe aan een nieuwe keuken en/of badkamer? Ziet u op tegen het schilderwerk? Wordt het onderhoud van de tuin u te veel? Denk dan eens na of een geheel nieuwe gelijkvloerse woning niet veel geschikter voor u zou zijn. In een keer klaar voor de toekomst, hoe comfortabel zou dat zijn?", aldus Niek Hettinga van Peelrand makelaardij.

In fase 1 van plan De Boomvalk is nog één Pelikaan-woning beschikbaar. De verkoop van fase 2 is inmiddels gestart. In Ysselsteyn is De Pelikaan-woning op de hoek inmiddels verkocht en er lopen diverse opties. In totaliteit zullen er dertien Pelikaan-woningen gerealiseerd gaan worden. De Pelikaan-woningen zijn ontwikkeld door VOZ en worden aangeboden in De Brabander onder de projectnaam www.boomvalkvenray.nl en in Ysselsteyn als www.parcysselsteyn.nl. Naast De Pelikaan-woning biedt VOZ onder dezelfde projectnamen ook nog één unieke, ruime vrijstaande woning en een aantal ruime tweekappers in Jaren-30-stijl met Engelse kap aan. Informeer voor de actuele beschikbaarheid bij Peelrand Makelaardij.

Zaterdag en zondag, 23 en 24 september is zowel Peelrand Makelaardij als VOZ vertegenwoordigd tijdens het woonevent in de schouwburg in Venray.


Informatieavond vormsel en communie

Venray | In het zaaltje onder de sacristie van de Grote Kerk in Venray vindt op maandag 25 september om 20.00 uur een informatieavond over het vormsel plaats.

De informatieavond over de communie vindt plaats op dinsdag 26 september, plaats en tijdstip worden later vastgesteld. De toediening van het vormsel vindt plaats op zondag 15 april om 14.00 uur.

De eerste communie vindt plaats op 27 mei. Aanmelding voor kinderen binnen SPOV-scholen verloopt via school. Indien een kind niet op een school behorende bij SPOV zit en graag de communie wil doen of gevormd wil worden, dan kan het worden aangemeld via het secretariaat op de pastorie van maandag tot en met woensdag en vrijdag tussen 9.30 en 12.00 uur via telefoon (0478)550740.


Heilige mis in streektaal

Venray | Veldeke Venray verzorgt op zaterdag 23 september vanaf 19.15 uur een heilige mis in de Venrayse streektaal in de Grote Kerk.

De mis wordt opgedragen aan alle inwoners van Venray en de kerkdorpen en alle overleden leden van Veldeke. Celebrant is oud-Venraynaar Henk Janssen. Gemengd Koor van 't Zonnelied luistert de dienst op onder leiding van dirigent Ernest Cruysberg, samen met organist Jacques v.d. Bosch. De lezingen en vaste gebeden zijn in 't Venrays vertaald.

Bij binnenkomst in de kerk worden misboekjes overhandigd.

Op zondag 24 september is Veldeke Venray aanwezig met een kraam op de boekenmarkt.