Venray | De amateurs gaan vanaf dit seizoen voetballen op eerste paasdag en op eerste pinksterdag.

Daarmee breekt de KNVB in het district Zuid II met een lange traditie. In het paasweekeinde werden de zaterdag en maandag meestal benut voor inhaalduels. Dat is nu niet meer mogelijk. Op paaszondag 1 april 2018 staat een volledige competitieronde gepland. Evenals op pinksterzondag 20 mei. Met Pasen kunnen clubs nog uitwijken naar zaterdag of maandag. In het pinksterweekeinde moeten alle duels op zondag worden gespeeld omdat het de voorlaatste competitiedag is.

Op zondag 27 mei is de slotdag.

Dertien treffers zussen Drabbels

Oranje Wit-Heumen: 14-14 (6-6). Doelpunten: Maureen en Aniek Drabbels (beiden 5), Dionne Drabbels (4) Mandy Litjens (1).

In de hoofdklasse van het korfbal deelden Oranje Wit en Heumen zondag de punten: 14-14. Vorig seizoen speelde de Leunse ploeg ook tegen dit team en eindigden de wedstrijden twee keer in een gelijkspel.

Oranje Wit was gebrand om de punten in eigen huis te houden. De score werd door de thuisploeg geopend, maar Heumen maakte meteen gelijk. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en gaven elkaar in de eerste helft weinig ruimte. Het tempo lag hoog en er werden goede kansen gecreëerd.

Het lukte Oranje wit vlak voor rust om nog één keer te scoren waardoor er een kleine voorsprong van 7-6 op het scorebord stond. Kort na rust wisten de dames uit Leunen het verschil te vergroten naar twee doelpunten. Heumen bleef bij en het lukte de thuisploeg niet om een gat van meer dan drie doelpunten te slaan. Met nog tien minuten op de klok en drie doelpunten voorsprong leek Oranje wit op de volle winst af te gaan, maar de gasten kwamen in de slotfase alsnog langszij. Op sportpark 't Klaverblad eindigde de partij in een 14-14 gelijkspel.

Zondag neemt Oranje wit het in de uitwedstrijd op tegen de debutant in de hoofdklasse: Astrantia/ONA.