De Peelkorf hard onderuit

De Peelkorf-Swift: 11-27 (6-14). Doelpunten De Peelkorf: Lisa Verlijsdonk (4), Marly van Asten (2), Tina Jansen (2), Lieke Thomassen, Rachèl van Meijel en Linda Verlijsdonk.

Ysselsteyn | Op eigen veld gingen de korfbalsters van De Peelkorf zondag hard onderuit tegen Swift: 11-27. De gasten uit Velden, een van de titelkandidaten in de topklasse, waren enkele maatjes te groot voor de thuisploeg. De korfbalsters van Swift schoten uit de startblokken en De Peelkorf vond het lastig om daar een antwoord op te geven. Na een achterstand van 0-6 wist De Peelkorf pas het eerste doelpunt te scoren. Marly van Asten beloonde het team met een welverdiende vrije bal waardoor de stand op 1-6 werd gebracht. De Peelkorf werkte hard om zijn kansen te creëren en maakte twee keer gebruik van de fouten die Swift maakte.

De twee toegekende strafworpen werden met volle overtuiging benut door Rachèl van Meijel en Lisa Verlijsdonk: 3-8. De Ysselsteynse ploeg kwam in die fase beter in de wedstrijd en bracht de achterstand via Linda Verlijsdonk met een mooi afstandsschot en Tina Jansen met een omdraaibal terug. De gasten Swift hadden hier echter snel een antwoord op, waardoor de rust met een stand van 6-14 werd opgezocht. In de kleedkamer werd orde op zake gesteld, maar helaas schoot Swift na de pauze direct weer uit de startblokken: 6-17. In de 28ste minuut wist Lieke Thomassen een nette omdraaibal te scoren, waardoor de stand van 7-17 op het scorebord verscheen. De Peelkorf bleef knokken voor zijn kansen, en beloonde zichzelf met twee mooie en doeltreffende afstandsschoten. Waarna bij het laatste fluitsignaal de eindstand van 11-27 op het bord stond. Al met al kan de thuisploeg terugkijken op een leerzame wedstrijd. De Peelkorf heeft tot de laatste minuut met volle overtuiging strijd geleverd met tegenstander Swift.

Zaterdag gaat de reis voor De Peelkorf naar Erp, waar de Ysselsteynse korfbalsters de strijd aangaan met Korfrakkers 1. De wedstrijd wordt gespeeld om 16.00 uur in Erp.

Nipte zege korfbalsters Merselo

Merselo-SVO: 11-10 (5-6). Doelpunten Merselo: Jacqueline van Meijel (4), Lisa Verhoeven en Ciel van Hoof (beiden 2), Fleur Claessens, Loes Claessens en Angela Litjens.

Merselo | De korfbalsters van Merselo behaalden zondag in de eerste klasse een nipte zege in de thuiswedstrijd tegen SVO: 11-10.

Het duel ging gelijk op, maar de gasten namen voor rust een kleine voorsprong: 5-6. Na de thee gaven beide ploegen opnieuw weinig aan elkaar toe, Merselo hield echter de punten in eigen huis.