Niek Versteegen scoort weer

GROESBEEK | Achilles'29 won zaterdagavond thuis met 3-0 van Excelsior Maassluis in de tweede divisie.

Niek Versteegen zette de Groesbeekse club na een halfuur op het spoor van de overwinning: 1-0. De krappe voorsprong bleef heel lang op het scorebord staan. Een paar minuten voor het einde, de tegenstander stond na twee keer rood nog met negen spelers op het veld, viel de 2-0. In de blessuretijd liep Achilles'29 uit naar 3-0. De degradant uit de eerste divisie bezet nu de vierde plaats. Niek Versteegen, ex-speler van Venray, scoorde alweer zijn vierde treffer in vier duels.


Holthees houdt schade beperkt

Holthees-Resia 0-4 (0-2).

HOLTHEES | Na twee bekernederlagen met dubbele cijfers hield vijfdeklasser Holthees thuis tegen vierdeklasser Resia de schade binnen de perken: 0-4.

In de tweede minuut namen de bezoekers uit Wellerlooi de leiding: 0-1. Nadat Ser van Es een goede kans op de gelijkmaker miste, hij mikte de bal langs het doel, kwam Resia nog voor rust op 0-2.

Ook na de pauze kreeg Holthees kansen maar een doelpunt voor de thuisploeg bleef uit. Halverwege de tweede helft kwam Resia op 0-3 en in de slotfase verscheen nog de 0-4 op het scorebord.


Nieuwe tenues voor Ysselsteyn

YSSELSTEYN | De Ysselsteynse voetbalclub en korfbalvereniging De Peelkorf krijgen binnenkort nieuwe tenues.

De clubkleuren worden zwart en wit. Vlak na de oprichting in 1929 droegen de Ysselsteynse voetballers al zwarte shirts. Ze hadden toen de bijnaam de 'zwartjes'. Later werd het tenue compleet wit. Daarna werd rood aan de clubkleuren toegevoegd.

Keeper Ralph Kessels uit roulatie

OOSTRUM | Oostrum-doelman Ralph Kessels komt in 2017 wellicht niet meer in actie voor de vierdeklasser.

De 36-jarige keeper liep eind april een gescheurde achillespees op. Half mei is hij geopereerd. Kessels, die al achttien seizoenen het Oostrumse doel verdedigt, revalideert voorspoedig en hij hoopt rond de winterstop zijn rentree te maken. "Misschien haal ik december al en anders wordt het begin volgend jaar. Ik zou graag twintig jaar in het doel willen volmaken."

Jordi Janssen naar Scharn

VENRAY | Jordi Janssen (21) is tijdens de voorbereiding vertrokken bij Venray.

De aanvaller studeert dit jaar in Maastricht en hij kan vanwege de afstand niet drie keer per week op en neer reizen om te trainen.

Daarom heeft hij overschrijving aangevraagd naar Scharn dat uitkomt in de tweede klasse G. De bedoeling is dat Janssen volgend seizoen weer gewoon voor Venray uitkomt.

Late competitiestart

VENRAY | Met de verlate competitiestart, in het vierde weekeinde van september, neemt de KNVB een grote gok.

September is qua weersomstandigheden een van de beste voetbalmaanden. De drie zondagen die nu voor competitievoetbal verloren gaan, moeten elders in het jaar worden ingehaald. Zo is er in oktober geen inhaal- en bekerweekeinde meer rond de herfstvakantie.

De laatste jaren was het weer gunstig met een droge herfst en nauwelijks een echte winter. Eén keer eerder, in het seizoen 1981/82, was er een mislukt experiment om later te beginnen. Toen startte de competitie op 20 september. Het najaar was uitzonderlijk nat waardoor de meeste clubs bij de jaarwisseling slechts zeven of acht duels hadden gespeeld. Merselo kwam zelfs maar zes keer in actie voor de winterstop. De competities waren toen wel minder lang, 22 in plaats van 26 wedstrijden. Een jaar later werd de seizoensopening weer vervroegd naar begin september.

Venray opent nieuwe kleedlokalen

VENRAY | Voorafgaand aan de derby tegen Wittenhorst op zaterdag 30 september worden de nieuwe kleedlokalen bij het hoofdveld op sportpark De Wieën officieel geopend.

Afgelopen zomer onderging de verouderde accommodatie een grote opknapbeurt. Alle tegels, sanitair en meubilair werden vernieuwd waardoor de kleedlokalen weer een frisse uitstraling hebben.

Winterstop tot eind januari

VENRAY | De winterstop duurt dit seizoen zes weken. Op zondag 17 december worden de laatste duels van 2017 gespeeld.

De competitie wordt weer hervat op zondag 28 januari 2018. Ook op de eerste zondag van februari is er een volledige competitieronde. Met carnaval, zondag 11 februari, ligt het voetbal stil. Op zondag 18 februari staan inhaal- en bekerwedstrijden gepland. Vanaf 25 februari tot eind april is er iedere zondag een vol programma. In de meivakantie (de zondagen 29 april en 6 mei) worden alleen inhaalduels gespeeld. Dat geldt ook voor Hemelvaartsdag dat op donderdag 10 mei valt. De nacompetitie gaat van start op zondag 3 juni.

SV United wacht op Poolse aanwinst

Wanssum | De komst van de Pool Kacper Ciupa naar SV United is nog niet rond.

De lange middenvelder heeft een internationale overschrijving nodig van zijn vorige club in Polen. Ciupa maakte tijdens de voorbereiding een goede indruk bij SV United. De club hoopt dat de formaliteiten spoedig zijn afgerond. Robin Arts komt voorlopig niet uit voor SV United. De aanvaller uit Maashees had overschrijving aangevraagd van Oostrum naar de vijfdeklasser uit Wanssum. Maar hij heeft de club laten dit seizoen niet in actie te komen.

Stijn Brinkman terug naar Venray?

VENRAY | Stijn Brinkman (20) heeft overschrijving aangevraagd van Helmond Sport naar Venray.

De middenvelder kwam tot aan de zomer uit voor VVV. Omdat hij terugkeerde van een langdurige blessure besloot hij naar Helmond Sport te gaan om zo meer kans te maken op een plek in de eerst selectie. Dat bleek tegen te vallen, waardoor Brinkman alweer wil vertrekken bij Helmond Sport. De vraag is of de KNVB de overgang toestaat, omdat een speler maar één keer per seizoen van club mag veranderen. Brinkman speelde al met Venray mee in het oefenduel met Oranje Zwart. Daarin scoorde hij eenmaal.