Afbeelding
Foto:

Goesting Craft Beer Festival

Venray | Proeflokaal Goesting hield dit weekeinde het eerste Craft Beer Festival op het Henseniusplein in Venray.

Op zaterdag en zondag konden liefhebbers van speciaalbier terecht bij vijftien brouwerijen om verschillende speciaalbieren te proeven. De brouwerijen waren afkomstig uit Nederland, Belgiƫ, Estland en Amerika, waarbij de brouwerij uit Estland het meest bezocht werd door de bezoekers. Zij presenteerden dan ook een aantal bijzondere bieren waarvan een bier zelfs voor het eerst buiten Estland te proeven was.

De opzet van het festival was breder dan alleen bier, met verschillende eetstandjes werd ook gezorgd voor een goede, en vaak goed bij speciaalbier passende bodem. Diverse optredens van bands zorgde voor de finishing touch van GCBF 2017. Op zondag presenteerde Kitsch zich, Kitsch is een nieuw initiatief van een aantal Venrayse jongeren dat moet gaan leiden tot de eerste editie van een nieuw festival in september 2018. Het festival vindt plaats op een bijzondere locatie die later bekendgemaakt wordt. De organisatie van het GCBF kijkt vol tevredenheid en trots terug op het afgelopen weekend. Met meer dan 1000 proevende bezoekers, in een sfeervolle setting, omringd door liefhebbers van bier en zeer zeker ondersteund door het zonnetje dat regelmatig doorbrak, heeft ook de organisatie volop genoten van het festival. Het genieten was van een dusdanige aard dat meteen een vervolg aangekondigd kon worden. Op 15 en 16 september 2018 zal de tweede editie van het Goesting Craft Beer Festival plaatsvinden.

Foto Henk Lammen.


Jubileumconcert Zangvereniging Vondel

Vierlingsbeek | Zangverenging Vondel uit Vierlingsbeek bestaat 70 jaar en dat wordt gevierd met een jubileumconcert op zondag 24 september in Concordia aan het Vrijthof 1 inVierlingsbeek. Verder kan genoten worden van optredens van het Groenings koor uit Groeningen, Le Rossignol uit Lottum en Klapa Per Caso uit Venray. Aanvang 11.00 uur en de entree is gratis.