Toekomstplan jongerencentrum the B

Jongerencentrum the B in Venray moet doorgroeien tot een goedlopend en goed georganiseerde ontmoetingsplek. Daarom stelt het college voor om drie jaar lang € 60.000 euro subsidie beschikbaar te stellen aan de stichting. De gemeenteraad beslist definitief over de subsidie tijdens de begrotingsraad op 6 november 2017.

In mei 2014 gingen de deuren van het nieuwe jongerencentrum 'the B' open. De insteek bij de opening is duidelijk: The B moet een jongerencentrum worden voor en door Venrayse jongeren, waarbij het ontwikkelen en ontplooien van talent centraal staat. De opstart ging echter gepaard met allerlei uitdagingen om alles goed georganiseerd te krijgen.

Ondanks het harde werk kon de benodigde continuïteit voor een jongerencentrum met deze omvang niet worden gewaarborgd. Cultura Venray heeft daarom in samenwerking met de huidige besturen van the B en Synthese een toekomstplan ontwikkeld voor het jongerencentrum. De jongerenwerkers van Synthese werken vanaf 1 januari 2018 vanuit the B. Hierdoor wordt het een ontmoetingsplek met ruime openingstijden, waar jongeren zich welkom voelen en een luisterend oor vinden. In het weekend wordt the B een lokaal klein Poppodium, waar jong en oud kunnen genieten van ontmoeting en muziek. Cultura Venray richt hiervoor een werkgroep Popcultuur op met daarin onder meer muziekdocenten en muzikanten uit Venray.

Kijk voor meer informatie op www.venray.nl.

Uitgifte landbouwgronden in kortdurende pacht

Per 1 november 2017 geeft de gemeente een aantal percelen landbouwgrond uit in kortdurende pacht. Er gelden een aantal voorwaarden waaraan de pachter moet voldoen. Het inschrijfformulier Pachtgrond is te downloaden via
www.venray.nl of verkrijgbaar aan de publieksbalie van het gemeentehuis. Inschrijven kan nog tot en met 4 oktober.

Wegwerkzaamheden

Binnenring Venray

Van dinsdagochtend 26 september 8.00 uur tot donderdagmiddag 28 september 17.00 uur wordt de voorrangsregeling van de Julianasingel – Wilhelminastraat aangepast. Tijdens de werkzaamheden is de kruising van de Julianasingel en Wilhelminastraat afgesloten. Het verkeer wordt met borden omgeleid.

Informatiebijeenkomst Trendsportal

Op 21 september 2017 is er een interactieve informatiebijeenkomst voor de raads- en commissieleden over Trendsportal. Centraal staat de mobiliteit in 2040. De informatieavond begint om 19.30 uur en vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Alle belangstellenden zijn als toehoorder van harte welkom.

Kijk voor meer informatie op https://venray.raadsinformatie.nl of

www.trendsportal.nl.