Afbeelding
Foto: Christ van den Munckhof

Shared Dining bij Restaurant '05

Venray | Begin juli opende Restaurant '05 (Nul Vijf) zijn deuren op de hoek Kempweg-Schouwburgplein, onder de bioscoop. Het Venrayse ondernemerspaar Frank en Linda van Duuren verruilden 't Koeskeshuus in Plasmolen voor een nieuwe uitdaging.

"We hebben 't Koeskeshuus in Plasmolen drie jaar gerund. Deze zaak hebben we weten om te turnen naar een goedlopend restaurant met een traditionele Franse keuken", aldus Frank van Duuren. "We wonen inmiddels vijf jaar in Venray en wens was om hier een restaurant te starten. Venray is waar we onze toekomst op willen bouwen."

Dit voorjaar deed de gelegenheid zich voor om aan het Schouwburgplein te starten. "Die kans hebben we aangegrepen", vervolgt Linda. "Wel met een totaal ander concept, namelijk shared dining. '05 is een jong en trendy restaurant waar we onze gasten veel internationale gerechten willen laten proeven op een andere manier. Daarnaast zijn er ook 'klassiekers' te vinden op het menu. Bij shared dining plaatsen we de gerechten die gekozen zijn zoveel mogelijk tegelijkertijd in het midden op tafel. Hierdoor ontstaat een manier van uit eten met toch een thuisgevoel. Thuis zet je ook de pannen op tafel. Dit doen wij in principe ook, echter laten wij de pannen in de keuken achter en zijn onze porties kleiner waardoor je verschillende smaken ervaart."

Volgens Frank en Linda moet '05 dan ook de huiskamer van Venray worden. Mensen moeten ongedwongen kunnen eten maar zijn ook welkom voor een borrel 's avonds of een lunch rond het middaguur.

"Onze chef-kok (Willem Arts) en zijn team werken uitsluitend met eerlijke en verse producten. Bovendien willen we onze kennis over die producten ook overdragen aan onze gasten. Ons keukenteam is erg creatief en is dan ook continu bezig met het creƫren van nieuwe gerechten waardoor er regelmatig een aangepast menu zal zijn", aldus Frank.

Linda en Frank kijken tevreden terug naar de openingsmaanden. "Steeds meer mensen weten ons te vinden, waaronder ook al een aantal vaste gasten. Dat is mooi, maar eigenlijk zou heel Venray moeten kunnen ervaren hoe het is om met een thuisgevoel uit eten te gaan."

'05 is met uitzondering van dinsdag elke dag geopend vanaf 11.00 uur.