Afbeelding
Foto:

Det Verhoeven gouverneur

Venray | Tijdens het landelijk congres van Kiwanis Nederland is op 16 september Det Verhoeven uit Venray benoemd tot gouverneur van Kiwanis Nederland.

Dit betekent dat zij de hoogste functie van Kiwanis Nederland gedurende een jaar vervult. Kernwoorden voor haar gouverneurschap zijn: verbinding, versterken en verantwoordelijkheid. Verhoeven heeft een groot Kiwanis hart en heeft veertien jaar geleden Kiwanis Club de Rooyse Ladies samen met enkele dames opgericht.

De club telt vandaag de dag 24 dames. Verhoeven is president geweest van de club en actief betrokken in allerlei commissies. Recentelijk is zij twee jaar luitenantgouverneur geweest van de Kiwanis Divisie 7 Zuid Oost. Het afgelopen jaar is ze als gouverneur elect actief lid geweest van het dagelijks bestuur van Kiwanis Nederland. De club uit Venray is een van de weinige Kiwanis damesclubs in Nederland en Det is de eerste vrouwelijke Gouverneur van Nederland. In september 2018 wordt het landelijk Kiwanis congres gehouden door de Rooyse Ladies in Schouwburg Venray, waarbij zij het stokje gaat overdragen aan haar opvolg(st)er. Kiwanis Nederland Momenteel telt Kiwanis Nederland ruim 2000 leden in 110 clubs, verdeeld over dertien regio's. Onder het motto Serving the Children of the World streven de Kiwanisclubs naar de uitvoering van effectieve humanitaire acties met zowel sociale als culturele doelen. Hierbij hebben bij Kiwanis van oudsher doelen voor kinderen de voorkeur. De Rooyse Ladies houdt op zondag 5 november een evenement onder de noemer Kunstig genieten van wijn. Genieten met een grote "G" van wijn en kunst voor het goede doel. Wijn- en kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het nieuwe Venrays Museum in Venray. De wijnproeverij wordt gecombineerd met een kunsttentoonstelling van kunstenaars uit de regio in het Venrays Museum. Zoals gebruikelijk bij de Kiwanis gaan de opbrengsten van dit evenement naar het goede doel de Speelgoedbank in Venray. De Speelgoedbank verzamelt overtollig en goed speelgoed en stelt dit beschikbaar aan gezinnen met kinderen van 0 tot 12 jaar die vanwege hun economische situatie niet in staat zijn om speelgoed te kopen. De proeverij begint om 14.30 uur. Daarna bestaat de mogelijkheid om gezamenlijk nog even na te borrelen. Entreekaarten kunnen besteld worden via www.kiwanisderooyseladies.nl.

Foto: Van Gilst Photografie.