Punt korfbalsters SVOC'01

SVOC'01-BMC: 10-10 (5-6). Doelpunten SVOC'01: Elien Nabben (3), Maartje Janssen en Fleur de Mulder (beiden 2x), Linda Claessens, Marloes Cox en Aniek Sanders.

Oirlo | De korfbalsters van SVOC'01 deelden in de overgangsklasse de punten met BMC: 10-10. Na een vroege achterstand (3-1) gingen de gasten in Berlicum met een 5-6 voorsprong rusten. In de tweede helft kwamen de tricolores telkens voor, maar zagen uiteindelijk de thuisploeg langszij
komen.

Onnodige nederlaag Lake Valley

Venray- VV Schaesberg 2: 2-4 (0-2). Doelpunten Lake Valley: Nathan van Gerven (2).

Venray | De tweede wedstrijd in de hoofdklasse ging ook verloren voor Lake Valley. Thuis ging de ploeg met 2-4 onderuit tegen VV Schaesberg 2. De bezoekers namen in de eerste helft een 0-2 voorsprong door een benutte vrije trap en een snelle counter. Net voor rust kon Nathan van Gerven de achterstand verkleinen tot 1-2 na een mooi opgezette aanval. Na rust had Lake Valley wel het beste van het spel, maakte alleen de scoringskansen niet af. Tien minuten voor tijd benutten de gasten weer slim een vrije trap: 1-3. De thuisclub ging vervolgens vol risico met een meespelende keeper spelen.

Opnieuw verkleinde Nathan van Gerven de achterstand na een mooi uitgespeelde aanval met Fabian Hendriks en Mats Cuijpers: 2-3. In de laatste minuten hing de gelijkmaker in de lucht. Echter balverlies werd afgestraft en 2-4 was de eindstand.

Jumpers start met winst

Bumpers-Jumpers'76: 63-67. Scores Jumpers: Jorik Wulterkens (15), Bart van Dijk (14), Peter Hoeijmakers en Mirko Antheunisse (beiden 11), Justin Gommans (10) en Wouter Oosterbeek (6).

Sittard | Het eerste basketbalteam van tweedeklasser Jumpers'76 won, na een zenuwslopend einde, van het Sittardse Bumpers in de openingswedstrijd van de competitie. Dit seizoen speelt Jumpers met een gemixte samenstelling van heren 1 en 2 spelers van vorig seizoen. Nieuw bij heren 1 zijn Denny Janssen, Cane van der Sterren, Bart van Dijk, Thomas Hermsen, Maarten Steffers en de gebroeders Steffan en Ralf Claessens. De wedstrijd werd sterk geopend met twee scores op rij van Mirko Antheunisse. De gasten begonnen met een hoge efficiƫntie met onder andere outsideschoten van Jorik Wulterkens en scoorde in tegenstelling tot de thuisploeg bijna uit iedere aanval. Halverwege het eerste kwart was het 4-16 in het voordeel van de Jumpers. De laatste minuten van het kwart gingen redelijk gelijk op, maar scoorde bumpers toch nog twee keer in de laatste secondes. Ook in het tweede kwart ging de strijd gelijk op. In de rust was het verschil acht punten. Na de rust was het doel om de voorsprong verder uit te bouwen.

Bumpers speelde intussen man-to-man-defence, maar door een aantal sterke drives van Bart van Dijk, met benutte bonusvrijeworpen, stond de ploeg een paar minuten voor het einde van het tweede kwart op twintig punten voorsprong. Bumpers besloot een fullcourtpress te gaan spelen en raakte in paniek. De gasten kwamen nog maar met moeite over de middenlijn, laat staan dat ze tot een degelijke aanval kwamen. Jumpers zag in het laatste deel van de wedstrijd de voorsprong slinken van zes naar twee punten voorsprong, maar in de slotfase zorgden Wouter Oosterbeek en Peter Hoeijmakers met beiden twee scores dat het duel alsnog in het voordeel van Jumpers eindigde. De Venrayse ploeg speelt zaterdag om 16.00 uur de derby tegen Yellow Sox.

Zege Red Stars

SKF-Red Stars: 3-7. Punten Red Stars: Frank van der Vleuten (3), Ronald Bogaard (2) en Cas van Oost en dubbelspel Van der Vleuten-Oost.

Veenendaal | De tafeltennissers van Red Stars openden het nieuwe seizoen in de tweede divisie D met een fraaie zege. In Veenendaal werd SKF 2 met royale cijfers verslagen: 3-7. Frank van der Vleuten was uitstekend op dreef en won drie enkelspelen. Ronald Bogaard was twee keer succesvol en de pas 14-jarige nieuwkomer Cas van Oost een keer.

Samen met Van der Vleuten won Van Oost ook het dubbelspel. Het dubbelspel werd een spannende partij. Ondanks een 0-2 achterstand wisten Cas en Frank het dubbelspel naar zich te trekken: 0-4.Hierna ging het spel op en neer met verlies van Cas van Oost, gevolgd door winst van Frank van der Vleuten. De partij van Ronald Bogaard tegen het meisje Oeij was erg bizar, want ondanks de 2-0 voorsprong liet de Venrayse routinier zich verrassen: 2-5. De laatste serie wedstrijden bracht de eindstand op 3-7. Zaterdag speelt Red Stars 1 de eerste thuiswedstrijd, aanvang: 17.30 uur.

Heren 2 opende eveneens met een duidelijke uitslag het bal in de derde divisie door winst met 1-9. In de hoogste klasse bij de jeugd speelde jongens 1 in Kampen gelijk en een trapje lager kwam jongens 2 uit Middelburg terug met eveneens een gelijkspel. Beide teams brachten de eerste partij tot een bevredigend einde. In Duitsland speelde Emma van der Zanden voor het Nederlandse team en ze speelde een goede serie wedstrijden. Over twee dagen speelde ze elf wedstrijden en ze wist er daarvan acht te winnen. Daardoor eindigde ze op een gedeelde derde plaats in de einduitslag. Komende week spelen beide teams thuis om 13.00 uur en iedereen is welkom.

Op de zondag spelen acht jeugdspelers van Red Stars in Maasbracht hun eerste JRLT van het seizoen voor een hogere licentie.