Vijf clubs verder naar tweede ronde bekertoernooi

VENRAY | Vijf clubs uit de regio Venray hebben de poulefase van het bekertoernooi overleefd: SSS'18, Venray, Volharding 2, Ysselsteyn en BVV'27.

In de landelijke voorronde kwamen Venray en SSS'18 als poulewinnaars uit de bus. Volharding wist niet bij de bovenste twee te eindigen waardoor de voormalige cupfighter al vroeg uit het bekertoernooi ligt. Maar de Vierlingsbekers zijn nog wel vertegenwoordigd in de tweede ronde. Het tweede elftal, dat de eerste twee duels al won van Resia en Holthees, klopte zondag in het beslissende derde pouleduel verrassend derdeklasser Stormvogels met 2-0. Jasper Lenkens en Rob van Bussel waren op sportpark Soetendaal de doelpuntenmakers. Volharding 2 mocht aan het bekertoernooi deelnemen omdat het in het afgelopen seizoen de eerste periodetitel won in de reservehoofdklasse.

Naast Venray, SSS'18 en Volharding 2 bereikten ook Ysselsteyn en BVV'27 de volgende ronde die op zondag 12 november wordt afgewerkt. Ysselsteyn was het als derdeklasser min of meer aan zijn stand verplicht om te winnen in poule 25. Dat vijfdeklasser BVV'27 als eerste zou eindigen in poule 18 met twee vierdeklassers (Milsbeek en SVEB) is toch een verrassing. Voor de andere clubs zit het bekertoernooi er al op.

Geflatteerd verlies voor Leunen

Leunen-Liessel 1-4 (1-2).

Doelpunt: Pim Weijs.

LEUNEN | Leunen leed thuis tegen Liessel een geflatteerde 1-4 bekernederlaag.

De Leunse ploeg startte goed met Guido Vonken, doelman van de veteranen, onder de lat. Na een sterke actie legde Stefan Jacobs de bal terug op Pim Weijs die na vijf minuten de openingstreffer scoorde: 0-1. Na het flitsende begin zakten de oranje-witten weg.

Door twee missers in de verdediging boog Liessel binnen een halfuur de achterstand om in een 1-2 voorsprong. Dat was ook de ruststand.

Leunen kreeg na de pauze twee kansen om op gelijke hoogte te komen. Maar Pim Weijs en Thomas Litjens wisten de 2-2 niet op het scorebord te zetten.

Vijf minuten voor tijd viel de 1-3. Leunen nam in de slotfase meer risico's waardoor het achterin open huis werd. Hiervan profiteerden de bezoekers nog een keer waardoor de eindstand geflatteerd op 1-4 kwam.

Oostrum wint in Vlierden

SPV-Oostrum 2-3 (1-1).

Doelpunten: Marwin Hermans, Chris Wilschut en eigen goal.

VLIERDEN | Vierdeklasser Oostrum won het laatste pouleduel met 2-3 op bezoek bij vijfdeklasser SPV in Vlierden.

Na twaalf minuten nam de thuisploeg de leiding: 1-0. Marwin Hermans strafte na ruim een halfuur een fout in de defensie af. Hij omspeelde de keeper en bracht de ruststand op 1-1.

In de eerste helft koos trainer Ron Spruit voor twee spitsen. Met dat systeem had Oostrum zichtbaar moeite. Na een omzetting kwamen de bezoekers na de thee beter voor de dag.

Vlak na pauze zette Chris Wilschut met een afstandschot van buiten de zestien de rood-witten op een 1-2 voorsprong. Oostrum kreeg veel kansen maar was slordig in de afronding. SPV kwam daardoor nog terug tot 2-2. Vanaf de aftrap gaf Chris Wilschut een voorzet die door een SPV-verdediger in eigen doel werd geschoten: 2-3.

Merselo al heel snel kansloos

Merselo-Excellent 1-4 (0-3).

Doelpunt: eigen goal tegenstander.

MERSELO | Vijfdeklasser Merselo werd in de beginfase overspeeld door derdeklasser Excellent uit Oploo (1-4).

Na elf minuten leidden de veel sterkere Brabanders al met 0-2. Halverwege de eerste helft viel de 0-3. Daarna nam Excellent wat gas terug en kon Merselo iets meer uitrichten.

Na de 0-3 ruststand viel net na de theepauze de 0-4. Een kwartier voor tijd kreeg Merselo de eretreffer in de schoot geworpen. Een Excellent-speler wilde terugkoppen maar de bal vloog over de keeper heen in het doel: 1-4.

SVOC'01 flink onderuit tegen SJVV

SVOC'01-SJVV 1-7 (0-4).

Doelpunt: Danny Houwen.

OIRLO | Vijfdeklasser SVOC'01 verloor zaterdag het laatste bekerduel in poule 24 thuis kansloos met 1-7 van SJVV.

De tegenstander uit Deurne degradeerde vorig seizoen uit de derde klasse. Een kwart wedstrijd wist SVOC'01 stand te houden. Nadat in de 24e minuut de bezoekers op 0-1 kwamen, viel de organisatie weg bij de tricolores.

Halverwege keek SVOC'01 al tegen een 0-4 achterstand aan. Na de pauze liep SJVV uit naar een 0-7 voorsprong. Vlak voor tijd scoorde Danny Houwen de eretreffer: 1-7.

Sporting ST verliest in Arcen

DEV Arcen-Sporting ST 6-0 (2-0).

ARCEN | Vijfdeklasser Sporting ST moest in Arcen met enkele invallers aantreden en verloor met 6-0 van vierdeklasser DEV-Arcen.

Peter Cox uit het derde elftal verdedigde het doel in plaats van de geblesseerde Bram Willems die ook de competitiestart moet missen vanwege een armblessure. Na twintig minuten nam DEV de leiding: 1-0. Net binnen het halfuur viel de 2-0.

Na de pauze speelde Sporting ST wat beter en kreeg ook enkele kansen. Maar de Arcenaren waren doeltreffender en liepen uit naar 4-0. In de slotminuten scoorde de thuisploeg nog twee keer: 6-0.