Afbeelding
Foto:

Fanclubdag Wout Poels populair

Blitterswijck | De immens grote mobiele 'Team Sky Race Hub' heeft zondag tijdens de jaarlijkse fanclubdag Wout Poels honderden wielerliefhebbers naar Blitterswijck getrokken.

De zwarte unit met roze Sky-teksten deed tijdens de Vuelta drie weken dienst als onder andere keuken en ontbijtzaal voor de succesvolle Sky-ploeg van Wout Poels en Chris Froome.

Alle bezoekers hebben de kans benut om zelf een kijkje te nemen in deze grote uitschuifbare unit die ontwikkeld en gemaakt is door het Deurnese bedrijf Movico in samenwerking met Sky. De unit vormde het podium van de zevende fanclubdag Wout Poels. Uiteraard was de succesvolle renner het middelpunt van het feestje in Blitterswijck. Dat begon met een toertocht samen met Wout Poels. Die werd voorafgegaan door een officiële jurywagen waarin naast Jos Waals de negenjarige Nick Janssen uit Wanssum plaatsnam. Nick Janssen werd vorig jaar winnaar van de wedstrijd Fan van het Jaar 2016 en mocht daarom in de jurywagen mee en het startsein geven. Daarna was het feest op het dorpsplein in Blitterswijck. Wielerliefhebbers konden het opnemen tegen de snelle klimmer uit Blitterswijck: een sprint van 200 meter. De deputé Hans Teunissen sprake namens de provincie Limburg lovende woorden uit aan het adres van Wout Poels. Hij verhaalde dat hij de laatste dagen van de Vuelta met veel plezier naar Wouts verrichtingen heeft gekeken. En met name de wijze waarop Wout bij de steile bochten met groot gemak de binnenbocht nam. Tijdens de fanclubdag werd de zestienjarige Stan Cools uit Well uitgeroepen tot Fan van het Jaar 2017. Hij had daarvoor de spannende wedstrijd Petje op, Petje af gewonnen. Tientallen fans maakten van de gelegenheid gebruik om samen met Wout Poels op de foto te gaan of een handtekening te versieren. De fanclubdag werd afgesloten door de altijd weer zeer aandoenlijke kinderwedstrijd samen met Wout Poels. Kinderen tot en met het basisonderwijs molgen dan met fietsen, steppen, driewielers en loopfietsen enkele rondjes in Blitterswijck fietsen.


Start to Run

Venray | Atletiek en Triatlon Vereniging Venray is zaterdag van start gegaan met de cursus Start to Run.

In deze beginnerscursus, met trainingen op zaterdagmorgen en dinsdagavond leren de deelnemers de basistechniek van het hardlopen. De cursus wordt geven door gediplomeerde trainers. Ook is er aandacht voor voeding, schoenen en kleding. Over zeven weken kunnen de cursisten 20 minuten aaneengesloten hardlopen. Veel van de cursisten gaan na deze zeven weken verder bij ATV de beginnersgroep. Aanmelden voor de cursus Start to Run kan via www.yakultstarttorun.nl.