Podium Daan van Rijswijck

Meijel | Oirlonaar Daan van Rijswijck heeft tijdens motorcrosswedstrijden in Meijel het podium gehaald bij de quads senioren. Van Rijswijck kende een slechte eerste manche. In de eerste ronde reed hij achter op een andere deelnemer, waarna hij op grote achterstand van de rest van het deelnemersveld kwam. Van Rijswijck reed de manche wel uit en profiteerde hiermee van een slecht bezet deelnemersveld en behaalde zo nog de vijfde plaats in de manche.

In de tweede manche was van Rijswijck slecht weg bij de start. Sterk rijdend nam hij in de derde ronde de tweede plaats in zijn klasse over en hield deze vast tot aan de finishvlag. In het dagklassement behaalde hij hiermee een derde plaats.

Bij de MX 2 nationalen reed Jules Deenen uit Wanssum naar een tiende plaats. Deenen eindigde in de manche op een veertiende en een achtste plaats. Voor de jeugd stond er op zaterdag een uitwisselingswedstrijd op het programma in het Duitse Weilerwist. Bij de 85cc grote wielen eindigden Joey van der Zanden, Britt Jans-Beken (beide Wanssum) en Amber Simons (Well) in de top 10. Deze wedstrijd telde tevens mee voor het NK 85cc grote wielen. Met nog vijf wedstrijden te gaan wordt het in deze klasse met de week spannender. In de tussenstand staat Britt Jans-Beken aan de leiding op korte afstand gevolgd door Amber Simons en Nick van Loon (Meerlo). Joey van der Zanden staat op de vierde plaats op ongeveer 72 punten gevolgd door Oscar Hakkert (Waardenburg).