Bekerverrassing van SSS'18

SSS'18-Venlosche Boys 1-0 (0-0).

Doelpunt: 54. Bart Beckers 1-0.

SSS'18: Massop; Wijenberg (81. Aben), Janssen, Venhuizen en Kuenen; Voesten (81. Teun van Bree), Lucassen en Koen van Bree; Luydens, Joosten en Botden (46. Beckers).

OVERLOON | SSS'18 zorgde donderdagavond in een kletsnat Overloon voor een bekersurprise door met 1-0 te winnen van eersteklasser Venlosche Boys. De Overloonse tweedeklasser bereikte door de zege de tweede bekerronde.

Door Henk Willemssen

De wedstrijd was drie dagen vervroegd vanwege het 90-jarige jubileum dat Venlosche Boys afgelopen weekeinde vierde. In de stromende regen op het kunstgrasveld gaven beide ploegen elkaar aanvankelijk weinig toe. Wout Janssen, een dag eerder teruggekeerd van een korte vakantie, nam zijn stek in het hart van de defensie weer in. Koen Verlinden ontbrak nog vanwege een enkelblessure. De topschutter heeft de training inmiddels hervat.

Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg maar Renell Luydens schoot voorlangs. In het laatste kwartier voor de pauze domineerden de bezoekers. Toch haalden de Overloners ongeschonden het rustsignaal. De beste kans ontstond uit een vrije trap. De paal voorkwam een achterstand voor de Overloners.

Tijdens de rust loste Bart Beckers linkerspits Thomas Botden af. De Venlonaren bleven het thuisclubdoel bestoken. Keeper Thomas Massop had soms moeite met de kletsnatte bal, evenals de Venlose sluitpost.

Uit een counter sloegen de geel-zwarten in de 54e minuut toe. Koen Voesten gaf een diepe bal die Bas Joosten net niet kon belopen. De Venlonaren leken eenvoudig uit te kunnen verdedigen. Maar de attente Frits Lucassen onderschepte de bal en invaller Bart Beckers rondde het karwei koeltjes af: 1-0. Venlosche Boys drong daarna aan en zette de geel-zwarte defensie onder stevige druk. Toch wist de achterhoede onder leiding van captain Wout Janssen stand te houden. In de 71e minuut leek de gelijkmaker toch te vallen maar met een prachtige safe bracht Thomas Massop redding. Soms konden de Overloners uitbreken. In de slotfase ontstond nog een kopkans voor Renell Luydens maar de doelman tikte de bal over de lat.

De bekerwinst is een mooie opsteker en tevens de laatste test voor de competitieouverture tegen Volharding. Trainer Ruud Vermeer was deels tevreden. "Verdedigend stond het wel goed. Maar aan de bal moet het nog beter. En ook conditioneel is nog niet top", oordeelde hij. "Er zit wel duidelijk progressie in. We hebben een goede voorbereiding gehad met een langzame opbouw. Deze bekerwinst op een ploeg met veel kwaliteit is goed voor het zelfvertrouwen."