Ysselsteyner Wout Gommers (links) in een fel duel met Simon ter Braak van SV United.
Ysselsteyner Wout Gommers (links) in een fel duel met Simon ter Braak van SV United. Foto: Lotte Kamphuis

Ysselsteyns kwartiertje

SV United-Ysselsteyn 3-8 (1-2).

Doelpunten: 31. Willem Janssen 0-1; 40. Indy Philips 1-1; 42. Wout Gommers 1-2; 47. Paul Jeurissen 1-3; 48. Wout Gommers 1-4; 51. Dennis Teunissen 1-5; 53. Dennis Teunissen (strafschop) 1-6; 58. Hans van de Pasch 2-6; 60. Dennis Teunissen 2-7; 62. Dennis Teunissen 2-8; 76. Stef Kersten 3-8. Scheidsrechter: Janssen (Reuver). Gele kaart: Willem Peters en Bas Rademacher (SV United).

SV United: Rademacher (46. Van Dinter); Willem Peters, Ter Braak, Van Berlo (55. Van Aken) en Deenen; Stan Peters, Kolodziejski en Kersten; Reijntjes (48. Lookman), Philips en Van de Pasch.

Ysselsteyn: Swinkels; Van Dijck, Willem Janssen, Bovee en Bouwman (72. Arts); Geerets (63. Jespers), Bouten (46. Jeurissen), Martijn Janssen en Versteegen; Teunissen en Gommers.

WANSSUM | Eén helft wist vijfdeklasser SV United weerstand te bieden aan de kersverse derdeklasser Ysselsteyn. Na de 1-2 ruststand kwam het Ysselsteyns kwartiertje waarin de bezoekers zes keer scoorden. Uiteindelijk prijkte de 3-8 eindstand op het scorebord.

Door Henk Willemssen

Het pleit voor SV United dat het zich niet ingroef. Trainer Fenne Smits koos voor drie spitsen met daarachter Michal Kolodziejski als aanvallende middenvelder. "We zijn verplicht om door te bekeren", zei Ysselsteyn-trainer Ruud Jenneskens vooraf.

Met agressief spel wist de thuisploeg de Ysselsteyners een halfuur lang van doelpunten af te houden. Nadat keeper Bas Rademacher, ten koste van een corner, een schot in de kruising van Boy Geerets onschadelijk maakte sloegen de bezoekers toe. Uit de hoekschop van Martijn Janssen brak de opgekomen Willem Janssen de ban: 0-1. Richting het rustsignaal kreeg SV United het lastiger tegen het aandringende Ysselsteyn. Dennis Teunissen ging alleen op het doel af en de uitgekomen goalie Rademacher tikte hem aan: penalty en geel. Willem Janssen zag zijn elfmetertrap gekeerd door Rademacher. Onverwacht, maar niet onverdiend, viel plotsklaps de 1-1. Uit een vrije trap van captain Willem Peters scoorde Indy Philips schitterend met een omhaal. Toch nam Ysselsteyn nog voor rust weer de leiding. Wout Gommers kopte raak uit een voorzet van Teunissen: 1-2. Even later trof Gommers, die voorin stond, de paal waarna hij in de rebound hoog over knalde.

Voor United-doelman Dolf van Dinter was zijn invalbeurt na rust een nachtmerrie. Paul Jeurissen scoorde al snel de 1-3. Het was de voorbode van een uiterst productief kwartiertje. Wout Gommers kopte de 1-4 binnen. Ook nu was Teunissen de aangever. Vlak daarna waren de rollen omgedraaid en Teunissen bracht de stand op 1-5. Van Dinter, die al geel op zak had, vloerde Wout Gommers in de zestien. De pas 18-jarige arbiter Janssen wees naar de stip maar spaarde de ongelukkige doelman door geen tweede geel te trekken. Teunissen schoot vanaf elf meter raak via de keeper: 1-6.

SV United bleef positief ondanks die snelle mokerslagen. Uit een corner trof Hans van de Pasch de paal maar via Ysselsteyn-doelman Mark Swinkels verdween de bal alsnog in het doel: 2-6. Daarna was het weer de beurt aan Dennis Teunissen die met twee gerichte schoten de stand opvoerde naar 2-8. Het hoogtepunt in het laatste halfuur was de prachtige vrije trap van Stef Kersten die in de kruising verdween: 3-8.