Speeltuin krijgt vorm

Overloon | Stichting Recreatie en Meer krijgt maximaal 7500 euro van het Prins Bernhard Cultuurfonds als bijdrage voor de aankoop van speeltoestellen voor de nieuw aan te leggen speeltuin bij het Museumpark in Overloon.

De eerste aanvragen voor een financiële bijdrage zijn aan de landelijke fondsen verstuurd. Via het doebudget van de provincie is het eerste speeltoestel aangeschaft; een moeder-dochter-schommel. Doordat de stichting nu voor het tweede jaar het goede doel is van de Jan Linders Boxmeer en er meer dan 3000 euro opgehaald is, kan ook hiervan een speeltoestel/element aangeschaft worden. Bovendien wordt een speeltoestel ter waarde van 2500 euro met steun van een ondernemer gekocht. Daarnaast kan er vanuit de bijdrage van de Rabobank een groot speeltoestel aangeschaft worden en ook het Prins Bernhard Cultuurfonds is van plan een bijdrage te doen van maximaal 7500 euro.

Hierdoor kan een vijfde speeltoestel gekocht worden. Diverse ondernemers hebben op de bedrijvig Land van Cuijk-beurs inmiddels ook een toezegging gedaan in een financiële bijdrage of in gesponsorde werkzaamheden. De stichting gaat een filmpje maken en op de website plaatsen van alle speeltoestellen die op het ontwerp ingetekend staan. Zij verwijzen bedrijven en ondernemers naar de website om te bekijken of zij een financiële bijdrage willen leveren of een speeltoestel/element willen adopteren. In ruil daarvoor kunnen bedrijven een bordje krijgen bij dit speeltoestel/element. Kijk voor meer informatie op Facebook of op de website www.speeltuinboxmeer.nl.


PLIV zoekt penningmeester

Venray | Platform Lage Inkomens Venray (PLIV) is een stichting, die bijna twintig jaar geleden is opgericht met als doel: dienstverlening aan alle inwoners van Venray die te maken hebben met een laag inkomen.

Voor deze doelgroep verricht Match voor vrijwilligers o.a. verzoeken tot kwijtscheldingen, belastingaangiften, aanvragen en controles van huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag en kindgebondenbudget. Tevens is Match voor vrijwilligers intermediair voor Jeugdsport- en Jeugdcultuurfonds. De inloopspreekuren zijn van maandag t/m donderdag van 9.30 tot 11.30 uur en dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Match voor vrijwilligers zoekt een penningmeester.

De penningmeester is belast met het financieel beheer: het innen van vorderingen en beheren van de inkomsten op de bankrekening, het verrichten van betalingen, het opmaken van financiële verplichtingen en de afrekening van het lopende boekjaar.


Toertocht Mudhunters

Venray | Mountainbikevereniging De Mudhunters houdt op zondag 1 oktober voor de zesde keer de mountainbiketocht Rooj Tracks in de omgeving van Venray.

Er kan tussen 8.00 en 9.30 uur gestart worden voor de afstanden 35, 50 en 65 kilometer. De inschrijving is in de kantine van ATV Venray aan de Sportlaan 1 in Venray. De NTFU heeft de tocht een tweetal sterren toegekend, wat garant staat voor een hoge kwaliteittocht en verzorging er omheen. De omgeving van Venray staat garant voor een afwisselend parcours. Dit jaar zijn de routes voor de verschillende afstanden aangepast. Dit om ze nog aantrekkelijker te maken.

Onderweg is er een pauzeplaats voor alle afstanden tot 50 kilometer en een tweede pauzeplaats voor de 65 kilometer. Meer informatie is te vinden op www.mudhunters.nl.


Rangel naar Griekenland

Venray | De Venrayse pianist Rangel Silaev verzorgt van 15 tot 20 oktober een concerttournee in Griekenland.

De try-out van het concert dat hij in Griekenland geeft, vindt op zondag 1 oktober tijdens een thuisconcert in Venray plaats. Rangel speelt stukken spelen van onder anderen Rachmaninoff, Debussy en Chopin. Gastmuzikante is saxofoniste Bregje Deckers. De 17-jarige Rangel studeert op dit moment aan het Koninklijke conservatorium in Den Haag. Hij focust zich niet alleen op klassieke muziek, componeert ook filmmuziek en is bezig met een carrière als dj/producer. Het thuisconcert op zondag 1 oktober duurt van 13.00 tot 14.00 in de concertzaal aan de Dr. Kortmannweg 21 in Venray. Opgave/informatie via e-mail kamerton@wxs.nl of telefoon 0653427123.


Stair Climb Challenge

venray | Het Raayland College in Venray nam dit jaar voor het eerst deel aan de Stair Climb Challenge. Het werd een groot succes waarbij acht klassen het tegen elkaar opnamen. Die moesten in tweetallen drie verdiepingen op en af rennen. De klas die dit het snelste kon doen was winnaar. Gedurende de dag wilden leerlingen en docenten een persoonlijk record neerzetten. De snelste onderbouw klas was Br1m in een tijd van 10.30 minuten (veertien tweetallen, 45 seconden per tweetal). De snelste bovenbouw klas was H3t in een tijd van 6.47 minuten (negen tweetallen, 45,2 seconden per tweetal). De snelste leerling was Tren Brands (VT4e) in een tijd van 25,1 seconden. De snelste docent was Joris de Mulder (LO-docent) in een tijd van 27,8 seconden. Het Raayland College neemt ook volgend jaar deel aan de de Stair Climb Challenge.