Afbeelding
Foto:

Werktreinen botsen bij Venray

Venray | Tijdens vernieuwingswerkzaamheden bij Venray zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee werktreinen tegen elkaar aan gereden. Dat meldt spoorwegbeheerder Prorail.

Er zijn geen gewonden gevallen. Eén van de werktreinen kwam na de botsing naast het spoor terecht. Zondag werd de werktrein weggetakeld. De oorzaak van de aanrijding wordt nog onderzocht. In de nacht van zaterdag op zondag om 00.29 uur reed een werktrein achter op een andere werktrein. Het gaat volgens Prorail om een zogenoemde 'dwarsliggertrein' die speciaal is ontworpen om dwarsliggers in het spoor te leggen.

De achteropkomende trein was een 'ombouwtrein', die gemaakt is om oud spoor door nieuw te vervangen. Tijdens de geplande werkzaamheden tussen Nijmegen en Venlo kon het spoor het hele weekend al niet gebruikt worden door reizigers- of goederentreinen. De treindienst ondervond dan ook geen extra hinder door de botsing. De herstelwerkzaamheden namen de hele zondag in beslag. Het treinverkeer kon maandagochtend normaal worden opgestart. Foto: Prorail.


Vogelmarkt

Wanssum | Vogelvereniging de Gevleugelde Vrienden Wanssum e.o. houdt op zondag 24 september de maandelijkse vogelmarkt.

Op deze markt kan iedere vogelliefhebber vogels kopen en verkopen en vogelbenodigdheden aanschaffen. De markt duurt van 9.30 tot 12.00 uur en vindt plaats in zaal 't Brugeind aan De Leeuwerik 33 in Meerlo.