Dag van ouderen in schouwburg

Venray | Na een onderbreking van een jaar, vanwege de verbouwing van de schouwburg, wordt in Venray op 1 oktober de Dag van de Ouderen weer gevierd. Deze dag, georganiseerd onder auspiciën van de Centrale van Ouderenverenigingen, valt nu op een zondag. De werkgroep Dag van de Ouderen heeft een mooi Venrays programma samengesteld.

Uiteraard begint de dag met een plechtige hoogmis in de Petrus Bandenkerk. De dienst wordt geleid door deken Harrie Smeets en begint om 13.30 uur. Het bijna zestig jaar oude Kemmerekoor, vernoemd naar oud-pastoor Kemmere van Geijsteren, zal de kerkelijke gezangen verzorgen.

Daarna gaan de senioren die een kaartje hebben weten te bemachtigen, naar Schouwburg Venray. Eerst krijgen ze daar koffie met gebak aangeboden. Daarna gaan ze naar de grote zaal voor een mooie voorstelling. De aanvang hiervan is met vijf minuten vervroegd (15.10 uur), omdat na het openingswoord van waarnemend Centrale-voorzitter Theo Verhoeven burgemeester Hans Gilissen het woord krijgt. De burgervader zal in het kort uitleggen wat het VN-verdrag betreffende 'gelijke rechten voor gehandicapte personen' betekent voor het beleid van Venray en het dagelijks leven van de burgers.

Daarna begint het programma met dansen van Dizzy Dance. De dansers maken daarna plaats voor De Trennesetters. Dit kwartet, bestaande uit Hans Peters, Alex van Vliet, René van Lieshout en Frans Roding staat garant voor veel humor over plaatselijke toestanden. In de pauze is de trekking van de loterij, waarvoor bezoekers voor aanvang van het programma loten kunnen kopen.

Na de pauze is het toneel vrij voor het zangkoor Confetti. Even na vijf uur is het programma afgelopen en kunnen de ouderen nog een uurtje nagenieten in de foyer.

De kaartverkoop voor de Dag van de Ouderen heeft voor Venray plaats op de donderdagen 14 en 21 september. Tussen 10.00 en 12.00 uur zetelt de werkgroep in de hal van ouderencentrum De Kemphaan. De kaartjes kosten opnieuw 7,50 euro per stuk. In de prijs inbegrepen zijn dan een kop koffie met gebak voorafgaande aan de voorstelling, alsmede twee consumpties na afloop.


Aangifte tegen burgemeesters geseponeerd

Venray | De Bond van Wetsovertreders deed in januari 2017 aangifte tegen burgemeester Krewinkel van de gemeente Heerlen en burgemeester Gilissen van de gemeente Venray. Beide aangiftes zijn door het OM geseponeerd.

De Bond van Wetsovertreders ging ervan uit dat de burgemeesters een noodbevel hadden afgegeven om de bewegingsvrijheid van overlast gevende asielzoekers in hun gemeenten te beperken. 'Gebleken is dat beide burgemeesters geen noodbevel hebben afgegeven', meldt het OM in een persbericht. 'De burgemeesters hebben zich gewend tot de vreemdelingenpolitie, en burgemeester Krewinkel ook tot de IND (de Immigratie- en Naturalisatiedienst). Daar hebben zij verzocht om een meldplicht en een aanwezigheidsgebod op te leggen aan de overlast veroorzakende asielzoekers in hun gemeenten. De staatssecretaris van Veiligheid en Justitie heeft hierop een beslissing genomen'.

Omdat burgemeester Krewinkel en burgemeester Gilissen geen noodbevel hebben uitgevaardigd, heeft het OM de aangifte van de Bond van Wetsovertreders geseponeerd.


Onderscheiding Geert Heijnen

Vierlingsbeek | Tijdens de viering van het 40-jarig jubileum van TV Vierlingsbeek ontving Geert Heijnen vrijdag de gemeentelijke Speld van Verdienste.

Burgemeester Van Soest reikte de gemeentelijke onderscheiding uit vanwege de tomeloze inzet van Heijnen voor de tennisvereniging. Geert Heijnen is sinds 1987 lid van de tennisclub en vanaf 1998 secretaris van de vereniging.

Hij verzorgt de ledenadministratie, bereidt de bestuursvergaderingen voor en maakt de notulen. Daarnaast is hij contactpersoon voor leveranciers en sleuteladres voor de leden.

Ook kan er altijd een beroep op hem worden gedaan voor een klusje.

Tijdens de renovatie van de kantine was hij zelfs wekenlang elke avond aan het klussen.


Venrayse Singelloop zoekt vrijwilligers

Venray | De vierde editie van de Venrayse Singelloop vindt plaats op zondag 1 oktober.

Voor het organiseren van de loop zijn veel handen nodig. Hiervoor is de organisatie op zoek naar vrijwilligers, want zonder vrijwilligers is het organiseren van dit soort grootschalige evenementen niet mogelijk.

Er wordt gezocht naar vrijwilligers voor taken op en rondom het plein, het parcours en voor het uitdelen van medailles. Voor aanmeldingen of vragen Ron Cup: e-mail ron.cup@venraysesingelloop.nl.

De Singelloop in 2016