Trainer John Klaassens:
Trainer John Klaassens: "Holthees is een prima club. Ik zit hier echt op mijn plek." Foto: Henk Willemssen

Klaassens wanhoopt niet

HOLTHEES | Holthees heeft een zo goed als mislukte voorbereiding achter de rug. De toch al smalle selectie van de vijfdeklasser werd uitgedund door vele blessures en vakanties. In de bekerduels met Stormvogels en Volharding 2 werd het arme Holthees met dubbele cijfers van de mat geveegd. Eind augustus moest Holthees zelfs verstek laten gaan in het jaarlijkse toernooi om de Venray Cup.

Toch maakt de nieuwe John Klaassens (53) een montere indruk. Hij wanhoopt allerminst. "Luister, in de week voor de competitie komen vier basisspelers terug van blessures. Dan is de groep weer aardig compleet. We hebben in een rotperiode gezeten, maar het gaat hier verder prima hoor." Aanvoerder Ruud Janssen is voorlopig nog uitgeschakeld met een achillespeesblessure. Terwijl Boy Janssen na een kruisbandoperatie dit seizoen wellicht niet meer in actie komt.

"Het probleem is dat veel spelers te lang met blessures blijven rondlopen. Ze zeggen te snel 'het gaat wel'", vindt Klaassens. "Ik ken mensen die ze goed kunnen behandelen. Daar verwijs ik ze naar door. Zo gaat Ruud nu naar een fysiotherapeut in Well waar ook Lieke Martens onder behandeling is. Ik verwacht dat hij in oktober alweer terug is." Zelf denkt Ruud Janssen dat hij pas in december weer op het voetbalveld staat. Hij sukkelt al jarenlang met een onwillige achillespees. "Ik heb er steeds mee door gespeeld. Ook omdat we zo krap in de spelers zaten. Maar ik ga nu eerst goed revalideren."

Klaassens baalt er nog van dat zijn club verstek moest laten gaan bij de Venray Cup. "Het ging niet anders. We hebben het ook eerlijk verteld. Het heeft geen zin er met veteranen en spelers uit het derde elftal naartoe te gaan." Ondanks de decepties in het bekertoernooi blijft de uit Leunen afkomstige coach positief naar de toekomst kijken. "De competitie is voor mij het allerbelangrijkste", stelt hij. "Ik wist toen ik hier kwam dat dit een kleine club is. Maar ik zit hier echt op mijn plaats. Holthees is een geweldige vereniging. En de sfeer onderling is prima." Bij zijn vorige vereniging Montagnards werd hij in maart vanwege tegenvallende prestaties aan de kant gezet. Het is een smet op zijn blazoen. Het beoogde schokeffect bleef overigens uit in Bergen. Montagnards degradeerde naar de vijfde klasse en treft nu Holthees voor de competitie. John Klaassens wil niet omzien in wrok. "Laat ik het zo zeggen. Met de spelers heb ik nog steeds een goed contact. Ze bellen me nog steeds. Ik ben er nu overheen en ik wil het er verder ook niets meer over zeggen."

Vol energie stort de voormalige keeperstrainer zich op zijn nieuwe club. Hij is niet bang dat de smalle selectie Holthees in de competitie gaat opbreken. "Nee, helemaal niet. Ik kan terugvallen op spelers uit het tweede elftal. Die trekken steeds meer naar het eerste toe. De trainingsopkomst is heel goed en er heerst hier ook discipline. Als we dadelijk compleet zijn, hebben we gewoon een prima groep om mee te doen in de vijfde klasse. Daar ben ik van overtuigd. We beginnen elkaar ook steeds beter te leren kennen. Het komt hier heus wel goed."

Na het vertrek van Peter van den Heuvel moest Holthees op zoek naar een nieuwe doelman. Arjan Loenen is vanwege zijn studie niet altijd inzetbaar. Marco Rijnen kwam over van Volharding waar hij in het zesde elftal keepte. In de bekerduels wisselde hij zwakke met betere momenten af. "Marco zie ik groeien. Hij komt er wel", zegt rasoptimist Klaassens.