Oostrum-verdediger Ruben Nohlmans wil wat rechtzetten na een teleurstellend seizoen.
Oostrum-verdediger Ruben Nohlmans wil wat rechtzetten na een teleurstellend seizoen. Foto: Lotte Kamphuis

'Oostrum kan veel beter'

OOSTRUM | Ruben Nohlmans (22) is niet tevreden over de bescheiden zevende plek waarop Oostrum afgelopen seizoen in de vierde klasse F eindigde. De sterke centrale verdediger is een belangrijke pijler in de ploeg van trainer Ron Spruit. Nohlmans vindt dat de rood-witten met de huidige selectie de top drie moeten halen.

"Er zijn in deze klasse niet veel teams die beter zijn dan wij. Dat was afgelopen competitie al zo. Ook al was Ysselsteyn de terechte kampioen. Wij kwamen uiteindelijk tekort. Thuis wonnen we nog met 3-2 van Ysselsteyn. Maar uit werden we helemaal overlopen en verloren met 4-0", zegt Ruben Nohlmans. Oostrum kende in april een flinke dip. Met slechts één punt uit vier duels zakte de rood-witte brigade weg uit de top van de ranglijst. Om uiteindelijk te verdwijnen in de grauwe middenmoot. Ruben Nohlmans heeft er wel een verklaring voor. "In die fase misten we belangrijke spelers die geblesseerd waren. Zoals Marwin Hermans en Chris Wilschut. De trend omlaag hebben we niet meer kunnen ombuigen. De zevende plaats was teleurstellend en geeft niet aan hoe goed we eigenlijk waren."

Ruben Nohlmans heeft niet zijn hele voetballeven in Oostrum doorgebracht. Als D-speler nam hij in de zomer deel aan de voetbalschool van Quick Nijmegen. Tijdens de clinics maakte hij zo'n goede indruk dat Quick hem overhaalde. "Ik ging toen vijf keer per week naar Nijmegen om te trainen en te spelen. Mijn vader bracht me er iedere keer met de auto naartoe." Na een jaar hield hij het voor gezien. "Ik was een van de weinige Nederlandse jongens in het team. Er gebeurde van alles waardoor ik weer weg wilde." Om op een hoger niveau te blijven spelen, ging hij niet terug naar Oostrum. Hij meldde zich aan bij Volharding. In Vierlingsbeek doorliep hij verder de jeugdafdeling. Hij begon in de C1 en via de B1 kwam hij in het hoogste jeugdteam, de A1, terecht. De overstap naar de senioren van Volharding bleef uit. "Nee, ik wilde niet bij Volharding blijven. Dat trok me niet zo." Toenmalig trainer Ruud Custers haalde hem over weer voor Oostrum te kiezen. Dat was medio 2013.

Hij werd een van de bepalende spelers en werd al eens uitgeroepen tot speler van het jaar. "Ik heb het goed naar mijn zin bij Oostrum. Vroeger wilde ik per se hogerop als voetballer. Nu zie ik het wel. Ik ben niet zo'n planner. Toch denk ik dat ik het nog eens op een hoger plan ga proberen."

Hij moet het vanaf nu stellen zonder zijn vaste maatje Rob Verlinden die gestopt is. Samen vormden ze een sterk centraal duo. "Wel jammer dat Rob er niet meer bij is. Toch denk ik dat we niet zwakker zijn geworden. Er zijn enkele jongens uit de jeugd overgekomen. Dat zijn allemaal goede voetballers."

Oostrum heeft in de 82-jarige historie nog nooit hoger gespeeld dan de vierde klasse. Als de rood-witten ooit de derde klasse willen bereiken, dan zou het met de huidige groep moeten zijn. "We moeten sowieso beter en constanter gaan presteren. We hebben nu een andere indeling als vorig jaar. Met meer Venlose clubs erbij. Dat is toch andere voetballen. Het komt meer op mentale kracht aan. Ruud Custers wilde van Oostrum een stabiele vierdeklasser maken en dat is gelukt. Op termijn kunnen we wellicht nog een stap omhoog zetten maar dat is lastig te voorspellen."