Schoenmaatjes weer in actie

Venray | De schoenendoosactie Edukans Schoenmaatjes is vernieuwd. De kinderen uit de omgeving van Horst en Venray versieren en vullen niet alleen de schoenendozen voor vriendjes in ontwikkelingslanden. Ze kunnen nu ook een foto terugkrijgen van de ontvanger van hun onvergetelijke cadeau.

De komende weken is het weer schoenmaatjestijd. Kinderen vullen schoenendozen met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed. Die worden in Horst ingeleverd. Daarna gaan ze naar Albanië, Moldavië, Irak, Sri Lanka en Ghana. Als je een digitaal bericht aan de schoenendoos toevoegt kan je een foto terug krijgen van het kind dat jouw cadeau kreeg. Edukans, de organisatie achter Schoenmaatjes, zorgt voor het maken van deze foto's bij het uitdelen. Via barcodes en een app komt dan een match tot stand met het kind in Nederland. Nick & Simon, ambassadeurs van Edukans, maakten dit nieuws onlangs bekend. Ze zeggen: "Nu weten kinderen in Nederland precies voor wie ze hun cadeau hebben gemaakt. En andersom! Dat is enorm bijzonder."

Het grote inleverpunt voor scholen, kerken en verenigingen in Horst is Cox Aardbeien aan de Venrayseweg 117. Inleveren kan op 23 november. Van 11.00 tot 14.00 uur kunnen daar versierde en gevulde schoenendozen worden gebracht. Vrijwilligers uit Horst en omstreken staan klaar om de schoenendoosbrengers te verwelkomen. Er kunnen zich nog vrijwilligers aanmelden. Particulieren kunnen ook meedoen en leveren in van 1 oktober tot en met 5 december bij een DHL Parcelshop. Alle deelnemers en vrijwilligers melden zich aan op edukans.nl/schoenmaatjes.


Herfstwandeling

Holthees | Op zondag 24 september houdt IVN Geijsteren-Venray een Drie Dorpen Herfstwandeling: ommetje Holthees, Maashees, Vierlingsbeek. Deze publiekswandeling onder leiding van twee IVN-gidsen start om 10:00 uur bij de Mariakapel, Rodermansstraat te Holthees. Deelname is gratis. In Brabant aan de grens met Limburg liggen drie dorpen: Holthees, Maashees en Vierlingsbeek. Ze zijn sterk met elkaar verbonden want ze delen al eeuwen natuur en cultuur met elkaar. Een ingrijpende ruilverkaveling heeft het gebied veranderd, maar gelukkig is het gebied haar golvende, grotendeels door de Maas gevormde karakter niet kwijtgeraakt. Een herfstwandeling heeft zijn eigen sfeer: de lichtval, de geuren van het rijpe akkerland, de bloemen, de overblijvende en de overwinterende kwetterende vogels. De geuren prikkelen de zintuigen. Oude sentimenten en verhalen komen even boven…