Feestavond TV Vierlingsbeek

Vierlingsbeek | TV Vierlingsbeek viert haar veertigjarig jubileum op zaterdag 16 september met een feestavond voor genodigden.

Het hele bestuur en Ingrid van den Akker namen het voortouw om de kantine te renoveren.Tennissers uit de regio die de vernieuwde kantine willen bekijken, zijn van harte uitgenodigd voor het Rühl Haegens Molenaar Toernooi 2017, dat van 28 oktober tot 5 november door TV Vierlingsbeek wordt georganiseerd.

Aanmelden voor dit toernooi (inschrijving staat open voor de speelsterktes 4 (open), 5 (17+), 6 (17+), 7 (17+) en 8 (17+). Voor elke categorie geldt dat er kan worden ingeschreven voor dames, heren en gemengd dubbel.

Inschrijven via www.tvvierlingsbeek.nl of via www.toernooi.nl.


Provincie kiest voor megafusie Land van Cuijk

Boxmeer | De provincie Noord-Brabant staat achter de komst van één nieuwe grote gemeente in het Land van Cuijk per 1 januari 2023. De gemeenteraden van Sint Anthonis, Boxmeer, Cuijk, Grave en Mill en St. Hubert nemen op woensdag 20 september een besluit over de opheffing van hun gemeente.

Aan de vooravond van deze ingrijpende beslissing schaart het provinciebestuur zich achter procesbegeleider Peter van der Velden en het bureau Berenschot. De provincie vindt één krachtige gemeente de beste oplossing voor de toekomst voor de vijf gemeenten. Door de megafusie ontstaat er straks een gemeente met meer dan 88.000 inwoners en 34 dorpen. De provincie geeft aan dat er een 'innovatieve vorm van kernenbeleid en een kernendemocratie' komt. De nieuwe gemeente zou zo meer kunnen doen voor de burgers en de gemeenschappen. 'Door samen de democratie in kernen en dorpen vorm te geven'.

De provincie geeft de 85 raadsleden (Boxmeer 21, Cuijk 19, Sint Anthonis, Grave en Mill en Sint Hubert ieder 15) het dringende advies nu door te pakken. Raadsleden hebben de kans om voorwaarden en doelen te stellen die meegenomen worden in het fusieproces. 'Het is aan hen er iets moois van te maken', aldus het provinciebestuur.


Campagne Feel Fine Online

Venray | September staat in het teken van het 12,5-jarig jubileum van stichting Omgaan met Pesten.

Op 1 september is de nieuwe campagne Feel Fine Online gelanceerd. Deze campagne is gericht op het bewust maken van jong en oud van het belang je goed te voelen in de onlinewereld. Want naast de risico's die er zijn, biedt de onlinewereld vooral een plek om te delen wie je bent, wat je doet en beleeft met elkaar en om plezier te maken of je vrienden te ontmoeten.

De campagne nodigt uit om deze omgeving positief te gebruiken. Ga er goed mee om zonder een ander te schaden en gebruik de omgeving juist om anderen een goed gevoel te geven. En maak je een misser? Maak het dan goed! Zorg voor herstel. Schaad iemand anders jou? Kom voor jezelf op, blijf in je kracht of vraag hulp. De campagne valt samen met de week tegen pesten (18 tot en met 22 september) die wordt gehouden door de overheid.

Met de campagne haakt de stichting aan bij het landelijk thema van School & Veiligheid Online Pesten Pak 't aan! Op vrijdag 15 september lanceert de stichting de videoboodschap Feel Fine Online om 9.00 uur. Online natuurlijk! Hier vragen de finalisten van het Junior Song Festival 2014 aandacht voor de week tegen pesten en laten hun stem horen.

Op maandag 18 september wordt de nieuwe minianimatiefilm Feel Good Online om 9.00 uur gelanceerd als opener voor de week tegen pesten. Scholen worden uitgenodigd om mee te kijken tijdens de lancering op het eigen YouTube kanaal van de stichting en samen af te tellen en de week tegen pesten in te luiden.

Bij de videoboodschap van het Junior Song Festival 2014 en de animatie Feel Fine Online hoort ook een gratis lesbrief voor scholen. Hierin vindt u andere tips voor het gesprek naar aanleiding van de filmpjes, werkvormen voor in de klas en een poster. Deze is aan te vragen vanaf 8 september via www.omgaanmetpesten.nl/dag-week-tegen-pesten of info@omgaanmetpesten.nl. De campagnes van de stichting hebben zich de afgelopen 12,5 jaar gekenmerkt door het principe 'door jongeren voor jongeren'.

Zij zetten een talent in en voelen zich betrokken bij het voorkomen of aanpakken van pesten, omdat zij dit zelf hebben meegemaakt of om zich heen hebben gezien welke schade dit kan aanrichten. Jongeren zetten zich actief in om, samen met trainers en andere professionals die zich belangeloos verbinden aan de stichting, jong en oud bewust te maken van het belang om pesten aan te pakken.

De trainers van stichting Omgaan met Pesten zijn actief in heel Nederland. Ook in Limburg zijn trainers Omgaan met Pesten actief. Scholen kunnen terecht voor deskundigheidsbevordering van personeel en ouders en voor ondersteuning bij de verdere ontwikkeling van antipestbeleid. Ouders kunnen hun kind aanmelden voor een buitenschoolse Sta Sterk training.

Meer informatie over mogelijkheden: Marloes van Leeuwen, telefoon 06-16135810, e-mail info@move2score.nl of www.move2score.nl, www.omgaanmetpesten.nl.


Verwendag Toon Hermans Huis

Venlo | In het kader van Oktobermaand=Borstkankermaand biedt het Toon Hermans Huis Venlo voor mensen die kanker hebben, of hebben gehad, een verwendag aan op dinsdag 10 oktober van 10.00 tot 16.00 uur.

Aanmelden voor 18 september. Iedereen die aangemeld is, kan zich tussen 10.00 en 12.00 uur inschrijven voor een behandeling naar keuze bij het Toon Hermans Huis Venlo.