Afbeelding
Foto:

Brillen Camps voor Tanzania

Venray | World Sight Day is een dag waarop wereldwijd extra aandacht wordt besteed aan het thema slechtzienden en blinden in ontwikkelingslanden. Dit jaar vindt deze dag plaats op 12 oktober.

In de tweede week van oktober reizen Edwin Lenssen en Mart Winters van Camps Optiek af naar Sengerama, Tanzania, waar zij zoveel mogelijk mensen beter zicht geven met behulp van ingezamelde oude brillen. Tevens gaan zij daar ook mensen screenen van wie het zicht door staar zo slecht is, dat alleen een staaroperatie helpt om dat te verbeteren. De kosten van een staaroperatie in Tanzania door een plaatselijke oogarts bedragen 25 euro.

Om een staaroperatie mogelijk te maken, verkocht Camps Optiek in drie van zijn vestigingen een pluche mol voor 25 euro, waarvan de opbrengst volledig naar een staaroperatie gaat. Montuur- en glasleveranciers van Camps Optiek steunen dit initiatief ook door kosteloos monturen en glazen beschikbaar te stellen.

Deze worden door de medewerkers van Camps Optiek in de weken voor het vertrek naar Tanzania gereed gemaakt. Het doel van Edwin en Mart is om in die week maar liefst 400 brillen aan te kunnen meten. Woensdagochtend werden de brillen overhandigd aan de Stichting Mamazoeloe, die samen met Camps Optiek slechtziende Tanzanianen gaat helpen.

Foto Henk Lammen.


Dag van de Ouderen in Venray

Venray | Na een onderbreking van een jaar, vanwege de verbouwing van de schouwburg, wordt in Venray op 1 oktober de Dag van de Ouderen weer gevierd.

Deze dag, georganiseerd onder auspiciƫn van de Centrale van Ouderenverenigingen, valt nu op een zondag. De werkgroep Dag van de Ouderen heeft een mooi Venrays programma samengesteld. De kaartverkoop voor de Dag van de Ouderen heeft voor Venray plaats op de donderdagen 14 en 21 september. Tussen 10.00 en 12.00 uur zetelt de werkgroep in de hal van ouderencentrum De Kemphaan. De kaartjes kosten opnieuw 7,50 euro per stuk. In de prijs inbegrepen zijn dan een kop koffie met gebak voorafgaande aan de voorstelling, alsmede twee consumpties na afloop. Volgende week in Peel en Maas meer informatie.