Afbeelding
Foto:

Reünie Vat'71 op 30 september

Venray | Vorig jaar was het 45 jaar geleden dat er in Venray een café werd geopend aan de Langeweg met de naam Vat'71. Op zaterdag 30 september is er vanaf 20.00 uur een reünie van dit café in Herberg De Klomp.

Theo en Henny Janssen waren de eigenaars van het café dat een begrip werd voor de jeugd in Venray, maar ook uit de kerkdorpen Ysselsteyn, Merselo, Leunen en Oostrum kwamen de jongeren op hun brommertje naar 't Vat. Eerst nog zonder, maar vanaf 1975 allemaal met helm, die massaal werden afgegeven en weggelegd achter de bar of in de keuken die op een gegeven moment ook helemaal vol lag met helmen.

Tevens waren er diverse verenigingen die hun plek hadden in de bar zoals tafelvoetbalvereniging de Tafeltrappers, MCC Venray, volleybalverenigingen Phoenix en VC Rooy, een eigen voetbalvereniging en tevens waren er vele bijeenkomsten van het toen zo succesvolle Venray onder leiding van trainer Leo Beerendonk. In het begin stond er een jukebox en kon de jeugd zelf de plaatjes draaien, later werd er een heuse discotheek neergezet met eigenaar Theo als dj. De hits van de seventies werden afgewisseld met diverse gouwe ouwe zoals Child in time en Nights in White Satin. Geregeld werden er excursies georganiseerd naar de bierbrouwerij in Enschede. Die excursies eindigden dan op de terugweg altijd in cafés in Grave en Zeeland. In 1982 werd er nog een zeskamp gehouden. Theo en Henny hebben 't Vat gerund tot 1987. Daarna werd de horecagelegenheid overgenomen door Lambert en Annie Wilms die op hun beurt in 1989 verhuisden naar het toenmalige café de Volle Maan. Daarmee kwam er een einde aan een stukje Venrayse caféhistorie. De laatste reünie is inmiddels weer vijf jaar geleden en daarom is het nu tijd voor een nieuwe bijeenkomst. Wie wil komen, kan een email sturen naar vat71@live.nl. Voor meer informatie kan gebeld worden met Jos Gommans, telefoon 06-42108516.


Bluesfestival Boxmeer

Boxmeer | Boxmeer wordt op zaterdag 16 september voor de vierde keer het middelpunt van de internationale blueswereld. De organisatie van het kleinschalige bluesfestival is sinds dit jaar in handen van Stichting Blues Alive Boxmeer. Een passie voor muziek, met als rode draad blues, soul, jazz of gospel. Dit jaar komen Kat Riggens, Meena Cryle met de Chris Fillmore band, Keith Dunn met band, en Dede Priest met begeleiding naar De Weijer. Het festival begint om 20.15 uur en eindigt in de kleine uurtjes met een jamsessie finale door alle muzikanten. Kaarten zijn te bestellen via www.bluesaliveboxmer.nl.