Clubkampioenen ATV bekend

Venray | Jos Hebben bij de senioren en Daan van de Ven in de jeugd zijn de nieuwe triatlonclubkampioenen van ATV Venray.

Het kampioenschap werd afgelopen zaterdag afgewerkt rondom de Kasteelse Bossen in Horst. In tegenstelling tot afgelopen jaren was er af en toe een regenbui en een gewijzigd fietsparcours. Eerst werd de vijver over gezwommen, een kleine 700 meter. Daarna een nieuw fietsparcours van achttien kilometer waar de deelnemers elkaar prima konden zien dankzij het heen- en weer parcours. Tenslotte vier ronden hardlopen om de zwemvijver, een afstand van vijf kilometer. Vooraf diende een verwachte eindtijd te worden opgegeven, degene die het dichtst in de buurt kwam werd clubkampioen.

Uiteraard werden horloges en fietscomputers ingenomen. Hierdoor maakte iedereen evenveel kans en het leuke is dat beide kampioenen (volwassenen en jeugd) dit voor het eerst werden. Bij de volwassenen wist Jos Hebben zijn tijd op drie seconden nauwkeurig in te schatten en werd in een tijd van 1.05.03 uur.

Bij de jeugd maakte het nieuwe lid Daan van de Ven indruk door ook slechts zestien seconden van zijn geschatte eindtijd te finishen in 1.06.18. De meeste deelnemers onderschatten zichzelf. Waar beide winnaars iets te langzaam waren, finishten de meeste leden een tot tien minuten te snel.