Afbeelding
Foto:

ActiveRooy 60 jaar

Venray | Volleybalvereniging ActiveRooy uit Venray vierde afgelopen zaterdag het zestigjarig bestaan.

Voor de jongste kinderen werd er naast volleybal een diversiteit aan spellen en een springkussen aangeboden. Voor de wat oudere jeugd was er een mixtoernooi. Na een groepsfoto en een korte aftrap door voorzitter Bart van Dijk konden de activiteiten van start gaan.

De huidige leden begonnen rustig, maar werden echter al snel op scherp gezet door het fanatisme van de oud-leden, die duidelijk van de gelegenheid gebruik wilden maken om hun volleybalkunsten nog eens goed te vertonen.

De dag werd afgesloten met een borrel en er werd gezamenlijk geklonken op zestig jaar VC Rooy, Lyceum'64, Rooyse VK, ActiveRooy. Daarnaast werd er vooruitgekeken naar de start van het 61e seizoen op zaterdag 23 september in sporthal De Wetteling.


Versoepelde degradatieregeling

Venray | De kans om te degraderen is dit seizoen voor voetbalclubs in de eerste tot en met de vierde klasse kleiner geworden. Alleen de hekkensluiter in elke klasse van het amateurvoetbal degradeert nog rechtstreeks.

Vorig seizoen degradeerden de nummers 14 en 13 nog direct en de nummers 12 en 11 speelden nacompetitie. De nummer 11 is vanaf dit seizoen veilig. Deze jaargang spelen de nummers 12 en 13 play-offs tegen degradatie. SV Venray (eerste klasse), SSS'18 (tweede klasse), Volharding (tweede klasse), Ysselsteyn (derde klasse), Oostrum (vierde klasse) en Leunen (vierde klasse) krijgen te maken met de nieuwe regeling.