Muziek in het centrum van Venray

Venray | In de maand september zijn er op de zaterdagen in het centrum van Venray optredens van diverse muziekgezelschappen. De concerten zijn telkens van 13.30 tot 16.30 uur.

Het concert van het Seniorenorkest werd afgelopen zaterdag vanwege de regenachtige weersomstandigheden afgelast.

Op zaterdag 16 september is het de beurt aan De Baetere Helft. Deze joekskapel is de tegenpool van de joekskapel Van Toete nog Blaoze, waarin alleen maar dames spelen. Veel mannen van die dames hebben zich muzikaal gevonden in De Baetere Helft. Ze verzorgen ook buiten de carnavalsperiode optredens, zelfs in het buitenland.

Een week later, op zaterdag 23 september, is het de beurt aan harmonie St. Catharina uit Leunen, Veulen en Heide. Deze harmonie heeft een grote staat van dienst en bestaat in 2020 100 jaar. De muzikanten van dit gezelschap brengen een breed repertoire en spelen op het Henseniusplein voor de voormalige Albert Heijn.

Op de laatste zaterdag in september, 30 september, speelt joekskapel ut Göt uit Oostrum. 'Joekskapel Ut Göt is een groep van 17 goed uitziende en extreem getalenteerde dames en heren die voor de leut (lol) muziek maken, vooral met carnaval', melden de leden op hun Facebookpagina. Ut Göt speelt op de Grote Markt achter de waterpomp.

50 jaar Oker

Overloon | Zang & theatergroep Oker bestaat 50 jaar en brengt daarom de jubileumshow Het Pentagram Mysterie op zaterdag 23 en zondag 24 september en vrijdag 29 en zaterdag 30 september op de planken in De Pit in Overloon.

Tijdens de jubileumshows staan vijf persoonlijke verhalen van vijf van Okerleden centraal. Het Pentagram Mysterie gaat over een raadsel dat opgelost moet worden door de feestcommissie die aan de vooravond van het jubileumfeest staat. De vijf Okerleden vertellen hun persoonlijke verhaal; blijde (onverwachte geboorte), luchtige en ook serieuze onderwerpen zoals een brand komen aan bod! Script en regie zijn in handen van Roel Verheggen, de muzikale leiding heeft Dorrie Besouw.

Op zaterdag 18 november is er een feestelijke Oker reünie waarbij iedereen die ooit in welke vorm dan ook lid is geweest welkom is. Kaarten zijn te bestellen via www oker-overloon.nl. Zie ook www.oker-overloon.nl.

Kom Op speelt Bezoekuur

Smakt | Toneelvereniging Kom Op uit Holthees-Smakt presenteert op 29 oktober om 20.00 uur in Plein 27 in Maashees en op 1, 2 en 3 november om 20.00 uur in 't Pelgrimshuis in Smakt de voorstelling Bezoekuur.

Bezoekuur gaat over twee mannen en twee ziekenhuiskamers. En ze heten allebei T. Smit! Dat zou kunnen leiden tot allerlei verwarringen en ja hoor, dat doet het ook. Vooral als de ene rijke meneer Smit zich voor zijn toekomstige schoonmoeder anders moet voordoen als hij is en de andere (arme) meneer Smit erg opziet tegen de ziekenhuisrekening. Gooi er nog een ex, een onervaren arts en een verpleegster bij die alles al gezien heeft. Bezoekuur staat gerant voor een avond vol verwarringen en (bijna) ziekmakende ontwikkelingen. Vanwege de rust van onze patiënten hebben wij speciale bezoekuren. Kaartjes zijn vanaf 17 september te bestellen via e-mail toneelkomop@live.nl, telefoon 06-51231298 of via www.toneelkomop.nl.