Afbeelding
Foto:

Cultuurprijs voor kunstroute

Boxmeer | Kunstroute Holthees-Smakt heeft zaterdag in De Weijer onder grote belangstelling de Dr. Peelenprijs, de cultuurprijs van de gemeente Boxmeer, ontvangen.

De stimuleringsprijs ging naar de Werkgroep vliegtuigcrashes en noodlandingen.

Volgens de jury verdient de kunstroute de prijs omdat inwoners van de dorpen erbij worden betrokken 'door kunst onder te brengen in mooie tuinen, idyllische loodsen en locaties met mooie vergezichten van Holthees en Smakt'. De kunst wordt ook onder de aandacht gebracht van kinderen door educatieve projecten aan te bieden. De stimuleringsprijs was voor de werkgroep vliegtuigcrashes.

Leden ervan verzamelden gegevens rondom de vliegtuigcrashes en noodlandingen in de gemeente Boxmeer tijdens WOII. De winnaar van de cultuurprijs ontving een bronzen beeldje van Dr. Peelen en een geldbedrag van 750 euro . De winnaar van de stimuleringsprijs kreeg 250 euro. Henk van Os nam de prijs namens Kunstroute Holthees-Smakt in ontvangst.

Foto: Kay Lucas.


Promotiefilm voor volmolen op website

Merselo | De volmolen die in het Loobeekdal gebouwd zal worden is genomineerd voor de BankGiro Molenprijs 2017. Op de website is een filmpje geplaatst dat opgenomen is tijdens het jurybezoek op vrijdag 1 september.

Het is zeker de moeite waard om dit te bekijken: Loobeek-Merselo.nl/nieuws. Op die website is alle informatie te vinden over het hele project van de stichting Loobeek, waaronder opnamen van de bouw van de Boerenschans. Tot 2 oktober is het mogelijk om een stem uit te brengen voor dit project, en daarmee de kans op het behalen van die molenprijs weer dichterbij te brengen. Daarbij wordt elke stem sowieso beloond met een donatie van 1 euro dat is op zich al zeker de moeite waard.

Stemmen kan via de website www.molenprijs.nl/ volmolen.