Winst korfbalsters SVOC'01: 11-7

SVOC'01-Klimop 11-7 (5-5). Doelpunten SVOC'01: Sofie de Mulder en Maartje Janssen (beiden 3x), Elien Nabben (2x), Marloes Cox, Inge Classens en Linda Claessens.

Oirlo | De korfbalsters van SVOC'01 wonnen zondag in de overgangsklasse van Klimop: 11-7.

De gasten namen in de openingsfase brutaal met 1-3 de leiding. SVOC'01 ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker. Nog voor de pauze kwamen de tricolores na enkele fraaie combinaties op gelijke hoogte (5-5). Dit was tevens de ruststand op sportpark De Heesakker. In het tweede bedrijf liep de thuisploeg al snel uit naar 7-5. De gasten kwamen daarna nog terug tot 7-6, maar in de slotfase domineerde SVOC'01. Het verzet van de gasten was gebroken en vlot scorend liep SVOC'01 uit naar een verschil van vier treffers: 11-7.


Eerste verlies hockeysters

Horst-Venray 4-0 (1-0).

Horst | De hockeysters van Venray openden zondag de competitie met een nederlaag in en tegen Horst: 4-0.

Het eerste damesteam van Venray is dit seizoen begonnen als dames jong 1 en speelt in de derde klasse van de jong seniorencompetitie. Het team bestaat voor een deel uit speelsters van het voormalige eerste team en de A-jeugd. In het eerste competitieduel stuitte de jonge Venrayse ploeg op een sterke tegenstander, Horst. De thuisploeg startte uitstekend en de gasten moesten zich beperken tot verdedigen. Mede door het goede verdedigingswerk van Lieke Molenaar en de keeper werden de eerste doelpogingen goed van de lijn gehouden. Horst wist voor de rust dan ook slechts een keer te scoren. Na de pauze opende Horst opnieuw sterk en scoorde meteen na het eerste fluitsignaal de 2-0. De gasten uit Venray herpakten zich vervolgens, kwamen ook enkele keren gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg, maar wist niet te scoren. In de slotfase besliste Horst met twee treffers op rij het duel definitief: 4-0. Op zondag 17 september speelt Venray thuis tegen Tegelen, aanvang 12.45 uur.


Sterke start hockeyers Venray

Meerssen-Venray 3-4 (2-1). Doelpunten Venray: Guido Pop (2x), Roy de Rijck en Cornfiel Kroon jr.

Meerssen | De hockeyers van Venray kenden afgelopen zondag een prima competitiestart in de derde klasse. In en tegen Meerssen werd met 3-4 gewonnen.

Met twee nieuwe aanwinsten in de gelederen werd de thuisploeg na een voorzichtig begin onder druk gezet. Na tien minuten kwam Venray op voorsprong. Guido Pop werd neergehaald door de doelman van Meerssen en benutte vervolgens zelf de toegekende strafbal: 0-1. De gasten kregen aansluitend nog voldoende kansen op een tweede treffer, maar het vizier stond niet op scherp. Maar liefst zeven strafcorners konden niet worden verzilverd. Meerssen kreeg voor rust drie kansen en benutte er twee en ging zo met een onderverdiende voorsprong de rust in: 2-1. Na de pauze kwamen de gasten na een mooie aanval via Roy de Rijck al snel op gelijke hoogte: 2-2. Na een strafcorner was Cornfiel Kroon jr. attent en scoorde uit de rebound 2-3. Met zijn tweede treffer van de dag, opnieuw een strafbal, bracht Guido Pop de marge op twee: 2-4. De thuisploeg scoorde in de slotfase een derde treffer, maar de dikverdiende zege kwam niet meer in gevaar voor de Venrayse hockeyers.

Op zondag 17 september speelt Venray de eerste thuiswedstrijd. Op sportpark De Wieën is Best de tegenstander, aanvang 14.45 uur.


Family Day Team Mustang Center

Ysselsteyn | Team Mustang Center Nederland houdt een Family Day voor zijn leden op zondag 17 september op Raceway Venray.

De dag begint om 10.00 uur en is gratis toegankelijk voor leden van TMCN en de inzittenden van hun auto, op vertoon van de clubpas. Op deze dag krijgen leden ook de gelegenheid om op het circuit te rijden. Tijdens het evenement is er speciale aandacht voor de Boss 302-429 Mustangs, alle Bosses van de jaren 1969-1970 (eerste generatie) en 2012-2013 (tweede generatie). Ze worden bij elkaar opgesteld en op het einde van de dag rijden ze in een parade over de oval van het circuit.

Daarnaast zijn er vaste onderdelen zoals diverse standjes, een gezellig terras en een springkussen voor de kinderen. Om 16.30 uur wordt de dag afgesloten met een Boss-Parade gevolgd door een slotparade (voor alle aanwezige clubleden).

Ook niet-leden kunnen gratis een kijkje komen nemen. Mensen die in het bezit zijn van een Mustang hebben twee mogelijkheden. Zij kunnen voor tien euro parkeren op de oval.

De toegang is gratis wanneer de Mustang buiten de oval wordt geparkeerd. Voor inschrijven of meer informatie: www.fordmustangclub.nl. De entree voor bezoekers (zonder Mustang) is gratis.


Inschrijving Kasteelloop 2017 geopend

Horst aan de Maas | Scheidsrechtersvereniging Horst-Venray e.o. houdt op tweede kerstdag de Kasteelloop 2017. De Kasteelse bossen in Horst aan de Maas vormen ook dit jaar weer het decor voor deze kerstloop. Via www.inschrijven.nl kan iedereen zich inschrijven voor deze 25e editie.

Het programma: 1 kilometer 10.00 uur leeftijd tot en met 9 jaar. 2 kilometer 10.15 uur leeftijd tot en met 15 jaar. 5 kilometer 10.45 uur. 10 kilometer 11.30 uur.