Ruime zege De Peelkorf

Prinses Irene-De Peelkorf 10-16 (5-8). Doelpunten De Peelkorf: Lisa Verlijsdonk en Linda Verlijsdonk (beiden 3x), Rozan Romme, Janne Jenneskens en Marly van Asten (2x), Rachèl van Meijel, Tina Janssen, Lieke Thomassen en Loes van Dijck.

Nistelrode | De korfbalsters van De Peelkorf, uitkomend in de topklasse, waren zondag te sterk voor Prinses Irene. De Ysselsteynse ploeg won het uitduel met 10-16.

De thuisploeg opende de score, waarna De Peelkorf uit een benutte vrije worp meteen op gelijke hoogte kwam. Via uitstekende combinaties liepen de gasten vervolgens uit naar een 1-4 voorsprong. Prinses Irene had vervolgens een sterke fase en met goedlopende aanvallen werd de stand weer gelijkgetrokken: 5-5. Door treffers van Loes van Dijck, Marly van Asten en Linda Verlijsdonk sloegen de gasten een gaatje van drie treffers en bepaalden de ruststand op 5-8. In de tweede helft bouwde De Peelkorf, dat vorige week het openingsduel verloor, de voorsprong verder uit naar een marge van zes doelpunten.

De Peelkorf kwam sterk de kleedkamer uit. Nadat Prinses Irene de score in de tweede helft had geopend, nam De Peelkorf het stokje over. Middels een strafworp, afstandsschot en een kleine kans werd er langzaam afstand genomen van Prinses Irene. Aan beide kanten werd er nog gescoord, maar de winst kwam nooit meer in gevaar voor De Peelkorf. De gasten bleven de hele tweede helft de betere ploeg en bleven gericht naar de goede kansen zoeken. Dat resulteerde uiteindelijk in een riante zege: 10-16.

Merselo moet diep buigen

Merselo-Oxalis 3-3 (2-5). Doelpunten Merselo: Loes Claessens, Lisa Verhoeven en Jacqueline van Meijel.

Merselo | De korfbalsters van Merselo bogen zondag in eigen huis het hoofd voor Oxalis.

Op het eigen sportpark De Vloet verloor de eersteklasser met ruime cijfers: 3-13 (2-5). Merselo startte uitstekend, gaf verdedigend goed druk en nam een kleine voorsprong: 2-1. De thuisploeg kon de druk vervolgens niet vasthouden en boog de achterstand nog voor rust om in een voorsprong van drie treffers: 2-5. Merselo kwam ook in de tweede helft moeilijk onder de druk van Oxalis uit en zag de gasten de score steeds verder opvoeren, terwijl het zelf nog maar een doelpunt wist te scoren. Het verschil liep uiteindelijk op naar tien treffers: 3-13.