Afbeelding
Foto:

Hoeve Blues op zondagmiddag

Venray | De nieuwe editie van Hoeve Blues vindt plaats op zondagmiddag 29 oktober in de Witte Hoeve aan de Gasstraat in Venray. Dit jaar voor het eerst op de zondagmiddag en niet op zaterdagavond.

De organisatie denkt en verwacht dat het publiek dat regelmatig naar Hoeve Blues komt het prettiger vindt om 's middags naar het festival te komen in plaats van de late zaterdagavond. Het heeft zo zijn voordelen: mooie blues op de middag, relaxed aankomen en weer op tijd naar huis om de volgende dag fit en uitgeslapen weer op gang te komen.

Ook hoopt de organisatie met deze 'move' wellicht ook een nog meer gevarieerd publiek te trekken. Hoeve Blues is namelijk niet alleen voor ouderen, maar voor alle leeftijden. De programmering is in ieder geval zo dat iedereen zich goed kan vermaken en kan genieten van de variƫteit aan blues- en rootsmuziek, die vaak wordt gezien als de bakermat voor alle stijlen die daarna ontwikkeld zijn op muzikaal gebied. Dus: terug naar de oorsprong.

De Venrayse band After Dark begint de Hoeve Blues-middag om 15.15 uur met een try-out. Daarna is het de beurt aan het volledig op de blues, roots en americanamuziek gebaseerd programma. The Mighty Ya Ya featuring Little Louis, Joost de Lange Rock/Blues Experience en Walter Broes & The Mercenaries (foto) treden op.

Meer informatie over de bands is te vinden op www.timeswitch.webklik.nl en op de website van de Witte Hoeve. Entreekaarten kunnen gereserveerd worden via l-linders@home.nl tel. 0478 580624 of bij de Witte Hoeve.


Kinderen tekenen bij Jerusalem

Venray | In het gebouw van Jerusalem aan de Heuvelstraat in Venray start vanaf dinsdag 19 september voor kinderen van 6 tot 13 jaar een teken- en schildercursus van 12 of 24 lessen.

De lessen worden gegeven door Marlies van Zeben en de cursus is toegankelijk voor leerlingen van het regulier en speciaal onderwijs.

Er wordt gewerkt in een kleine, beschutte groep waar iedereen tot zijn recht komt. Het gaat vooral om het plezier in creatief bezig zijn. Voor meer informatie telefoon 06-30935336 of kijk op www.marliesvanzeben/cursussen-en-workshops.