Myrthe Moorrees scoort voor Twente

FC Twente-Ajax: 1-1 (0-0). Doelpunt FC Twente: Myrthe Moorrees.

Venray | Myrthe Moorrees uit Venray heeft vrijdagavond in het eredivisieduel met landskampioen Ajax haar eerste competitiegoal voor FC Twente gescoord.

Beide ploegen deelden de punten: 1-1. Inessa Kaagman bracht de vrouwen van Ajax een kwartier voor tijd op voorsprong. Vier minuten later zorgde Myrthe Moorrees namens de thuisploeg voor de gelijkmaker. Door het gelijkspel staan beide ploegen na twee duels op vier punten. Ajax versloeg vorige week in zijn openingswedstrijd Achilles '29 met 2-0 en FC Twente zegevierde met 0-3 bij PEC Zwolle.

De 22-jarige Myrthe Moorrees stapte na het afgelopen seizoen over van PSV naar FC Twente, waarmee ze om de titel hoopt te strijden. Dinsdag werd bekend dat bondscoach Sarina Wiegman Moorrees heeft toegevoegd aan de selectie van Oranje. De FC Twente-speelster vervangt Kika van Es die kampt met knieklachten.

Moorrees sloot dinsdag aan bij de selectie en donderdag gaat ze meer naar Belgiƫ voor een besloten oefeninterland.

Eerste verlies Lake Valley

Gulpen-Lake Valley: 8-4 (4-2). Doelpunten Lake Valley: Nino Bruns, Fabian Hendriks en Samir el Ghoul (2).

Gulpen | De zaalvoetballers van Lake Valley verloren maandagavond de eerste competitiewedstrijd, uit tegen ZVV Gulpen: 8-4.

De ervaren en slimme thuisploeg speelde vorig seizoen nog nacompetitie voor een plek in de Topklasse. Gulpen straften de fouten van Lake Valley feilloos af. In de eerste helft scoorde Nino Bruns en Samir el Ghoul voor Lake Valley, ruststand: 4-2. Na rust hetzelfde spelbeeld. Lake Valley bleef goed in de wedstrijd en kwam terug tot 4-3 en 5-4 door treffers van opnieuw Samir el Ghoul en Fabian Hendriks. In de laatste minuten maakte de thuisclub alsnog het verschil en liep uit naar 8-4.

Op maandag 18 september speelt Lake Valley het eerste thuisduel in de competitie tegen VV Schaesberg 2. Het duel begint om 20.30 uur in sporthal de Weert.

Voetbalsters Venray onderuit

Fortuna'54-Venray: 4-1 (0-1). Doelpunt Venray: Marieke Janssen.

Sittard | De voetbalsters van Venray verloren zondag het bekerduel met Fortuna'54. De gasten gingen in Sittard met 4-1 onderuit. Venray kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Marieke Janssen en wist die marge tot de rust vast te houden. De rood-witten begonnen vervolgens matig aan de tweede helft. Nadat de thuisploeg, net als Venray uitkomend in de hoofdklasse, twee keer scoorde werd het spel van de gasten steeds minder en won Fortuna'54 verdiend. Venray spelet zondag het tweede bekerduel, uit tegen Nooit Gedacht.

SSS'18 sterk in beker: 1-5

Wittenhorst-SSS'18: 1-5 (0-2). Doelpunten SSS'18: Manon Loonen (2), Rian Eickmans (2) en Bryanne de Bruijn. Doelpunt Wittenhorst: Michelle de Wit.

De voetbalsters van tweedeklasser SSS'18 zegevierden zondag in het bekerduel met derdeklasser Wittenhorst.

De wedstrijd in Horst eindigde in een duidelijke 1-5 zege voor de gasten uit Overloon, die door doelpunten van Manon Loonen en Rian Eickmans halverwege de eenzijdige wedstrijd met 0-2 leidden. In de tweede helft liep SSS'18 door doelpunten van opnieuw Rian Eickmans en Bryanne de Bruijn uit naar 0-4.

Vervolgens scoorde Michelle de Wit voor Wittenhorst uit een penalty de 1-4, waarna Manon Loonen met haar tweede treffer de 1-5 eindstand op het scorebord zette. SSS'18 speelt na twee zeges volgende week de derde wedstrijd in de poule, tegen Boekel Sport.

Zussen Drabbels op schot

Klimroos-Oranje Wit: 6-12 (1-5). Doelpunten Oranje Wit: Aniek Drabbels, Maureen Drabbels en Dionne Drabbels (allen 3x), Kim Hendrix, Jessica Klaassens en Mandy Litjens.

Hoogeloon | Oranje Wit was zondag in de hoofdklasse een maatje te groot voor Klimroos. De ploeg uit Leunen won het uitduel met ruime cijfers: 6-12 (1-5).

De gasten begonnen sterk aan de wedstrijd, zetten verdedigend uitstekend druk en liepen in de eerste helft in rap tempo uit naar een 0-4 en 1-5 voorsprong. De thuisploeg was enkel door een benutte strafworp in staat om voor rust te scoren. In de slotfase had Oranje Wit meer moeite met scoren en beide teams zochten dan ook met een 1-5 ruststand de kleedkamers op.

Na de rust kwam Oranje Wit opnieuw uitstekend uit de startblokken en scoorde al snel de 1-6. In een aanvallend mindere fase van de kant van de gasten profiteerde de thuisploeg optimaal en kwam terug tot 4-7. In een time-out zette coach Edwin Griesheimer zijn team op scherp, waarna de zege niet meer in gevaar kwam.

Op zondag 17 september speelt Oranje Wit thuis tegen Heumen. Het duel op sportpark 't Klaverblad begint om 13.00 uur.