Leunen hoopt op gezond verstand

LEUNEN | De stichting Passend Plan Melkfabriek Leunen doet een dringend beroep op de raadsleden om dinsdag hun 'gezond verstand' te gebruiken. Op 19 september beslist de gemeenteraad over de komst van een Polenhotel op het terrein van de voormalige melkfabriek.

'Wij hopen en vertrouwen op onze gekozen volksvertegenwoordigers', meldt de stichting. 'Dat zij het enige juiste doen, namelijk tegenstemmen.' De Leunse tegenstanders vinden dat ze genoeg tegenargumenten hebben aangedragen waarom het plan van Hoex-Maessen niet mag doorgaan. De stichting pleit voor een alternatief dat wel past binnen het bestemmingsplan, zoals een bedrijvencentrum.

Voor de allerlaatste keer zullen de Leunse omwonenden dinsdag gebruik maken van het spreekrecht. In de hoop raadsleden alsnog over de streep te trekken. Afgaande op de laatste commissievergadering lijkt een kleine meerderheid in te stemmen met het Polenhotel. Zoals de gemeente destijds ook akkoord ging met de huisvesting van arbeidsmigranten in klooster Paschalis in Oostrum. Dat plan ging uiteindelijk niet door vanwege verzet van de buurt en de ellenlange procedures.

De stichting hoopt dat het gezond verstand dinsdag zal zegevieren. Mocht de raad toch instemmen met het Polenhotel, dan zullen de Leunenaren daarin niet berusten. Ze denken genoeg steekhoudende argumenten te hebben om het plan via de juridische weg alsnog van tafel te krijgen.


VIP-arrangement Oktoberfest

Venray | Het Oktoberfest Venray heeft een nieuwe locatie: Tennishal Maascourt (voorheen De Schaapskooi) in Venray. Het Oktoberfest barst zaterdag 28 oktober weer los.

Nieuw dit jaar is dat bezoekers ook VIP-kaarten kunnen bestellen voor het Oktoberfest. Op een verhoogd podium kunnen ze vervolgens genieten van deze avond.

Het arrangement houdt in dat ze een entreekaart hebben en dat dat ze verder de hele avond van drankjes en hapjes worden voorzien. Verder zijn er zit- en staanplaatsen op het podium.

De kaarten kosten 50 euro per stuk en kunnen via de website www.oktoberfestvenray.nl besteld worden. Ga naar veilig reserveren en bestel de kaarten online. Het Oktoberfest begint om 19.00 uur en duurt tot 01.00 uur.

Het programma is helemaal rond. De artiesten die tijdens dit muziek- en feestspektakel optreden zijn De Alpenparty, De Power Buam, Liesl von Possenhofen en Gert Janssen.

Bij binnenkomst worden de bezoekers in stijl ontvangen door Zuutjes ân.