Afbeelding
Foto:

Sky-racehub naar fanclubdag

Blitterswijck | De fanclub van Wout Poels is erin geslaagd de immens grote Sky-racehub naar de fanclubdag op zondag 17 september te halen.

De racehub is een indrukwekkende uitschuifbare mobiele installatie, die tot afgelopen zondag is ingezet tijdens de Vuelta. Tijdens de fanclubdag kan het publiek de installatie bezichtigen en worden daarin ook wedstrijden gehouden met fietscomputers. Bovendien is het een uitstekende plaats waar Wout Poels kan verhalen over zijn Vuelta. In deze mobiele installatie, die zo groot is als vijf trucks met oplegger, is onder meer een volledige keuken ingericht. Bovendien zijn er speciale ruimtes waar de Sky-renners kunnen ontbijten en eten na de wedstrijd. Verder is er een ruimte waar de teamleiding met de Sky-renners de strategie bepaalt voor de koersen en is er nog een VIP-ruimte. Deze mobiele installatie is ontworpen en gemaakt door het Deurnse bedrijf Movico. Dit bedrijf heeft al meer dan twintig jaar ervaring in het ontwerpen en maken van functionele mobiele sportfaciliteiten.

Movico werkt voor organisatoren, sponsoren en mediapartners en is een bekende speler tijdens internationale sportevenementen, zoals Giro d'Italia, Tour de France, Dakar Rally. Mobiele faciliteiten op het gebied van pers, hospitality, jury, en kantoren worden vanwege de flexibiliteit vaak ingezet om een tijdelijke evenementenlocatie in te richten. Speciaal voor de Vuelta bouwde Movico in samenwerking met het Sky-team de Race Hub Team Sky. De eigen keuken is van belang zodat de renners elke dag weten dat hun eten betrouwbaar is.


Wout Poels zesde

Blitterswijck | Wout Poels bekroonde een sterke Ronde van Spanje met de zesde plek in het klassement. De Blitterswijckse renner van Team Sky zag zijn kopman Chris Froome zondag de dubbel Tour-Vuelta voltooien.


Froome is pas de derde renner die in één jaar zowel de Ronde van Spanje als de Tour de France wint. Eerder lukte dat alleen de Fransen Jacques Anquetil (1963) en Bernard Hinault (1978), waarbij aangetekend moet worden dat de Vuelta toen nog in het voorjaar werd verreden.

In de voorlaatste loodzware Vuelta-etappe, zaterdag, eindigde Froome in het spoor van zijn ploeggenoot Poels als derde in de zware bergrit op de Angliru. Hij wist toen dat het karwei geklaard was.