Fel Venray wint pittige oefenderby

Volharding-Venray 1-2 (0-2).

Doelpunten: 12. Ron Kleuskens 0-1; 23. Armend Shala 0-2; 65. Rick Tissen 1-2.

SV Venray: Stiphout (Oomen); Van Hout, Keijzers, Van Dijck en Peeters; Koenen, Van Mil (Pelzer) en Shala; Deenen (Egelmeers), Vullings (Touratzidis) en Kleuskens.

VIERLINGSBEEK | Het leek dinsdagavond in Vierlingsbeek wel of de competitie al begonnen was. In het 'vriendschappelijke' duel tussen de rivalen Volharding en Venray (1-2) vlogen de vonken ervan af.

De ploeg van trainer Stef Sijbers nam met de zege revanche voor de twee competitienederlagen van vorig seizoen. Ondanks die dubbele derbywinst degradeerde Volharding uit de eerste klasse.

Venray startte voortvarend. Volharding-linksback Daan Albers had het lastig tegen zijn opponent Wesley Deenen. Na twaalf minuten flitste Deenen over de rechterflank. Zijn voorzet werd door Ron Kleuskens verzilverd: 0-1. Halverwege de eerste helft rondde Armend Shala een assist van Wesley Deenen af: 0-2.

De rivaliteit laaide op. Spelbepaler Mark Blenckers wilde laten zien dat Volharding meer van zich af moest bijten. Na een felle overtreding moest hij naar de kant van de leidsman. "Wisselen en niet meer terugkomen", riep de arbiter. Op aandringen van trainer Sjoerd van der Coelen ('scheids, wat ben je aan het doen') mocht Blenckers na rust toch weer zijn opwachting maken. Spits Kevin Reijnders was voor de pauze tweemaal dicht bij een tegentreffer. Bij de eerste poging tikte keeper Sam Stiphout de bal over de lat. Vlak voor de pauze bracht Ruud Keijzers redding op de doellijn.

In de tweede helft werd Volharding sterker. Na Venrays balverlies op het middenveld brak de thuisploeg uit en Rick Tissen verkleinde de achterstand tot 1-2. Vlak daarna kreeg de Venrayse spits Dimitris Touratzidis het aan de stok met Wouter Evers. Touratzidis raakte oververhit en er ontstond een opstootje. De arbiter dirigeerde de Griekse topschutter naar de kant. En hij mocht niet meer terugkeren. Tot het laatste fluitsignaal bleef de derby grimmig maar in de stand kwam geen verandering meer.


Venray onderuit in Helmond

HELMOND | Venray verloor donderdagavond in Helmond de oefenwedstrijd tegen derdeklasser Oranje Zwart met 5-3.

De Venrayse eersteklasser trad met veel invallers aan. In de beginfase lieten de rood-witten zich overbluffen. Binnen twintig minuten leidden de Helmonders met 3-0. Bram Kersten bracht de ruststand op 3-1. Na de pauze liep Oranje Zwart uit naar 5-1. Proefspeler Stijn Brinkman (van Helmond Sport) scoorde de 5-2 waarna Armend Shala de eindstand op 5-3 bepaalde.