Venray al zeker van tweede ronde

Sparta'18-Venray 0-2 (0-0).

Doelpunten: Dimitris Touratzidis (2x).

SV Venray: Oomen; Wismans (Egelmeers), Koenen, Van Dijck en Jesse Peeters (Van der Waerden); Pelzer, Jarno Peeters en Kersten; Kleuskens (Deenen), Touratzidis en Shala.

SEVENUM | Door de 0-2 bekeroverwinning bij Sparta'18 is Venray al geplaatst voor de tweede bekerronde. Venray is de enige club in poule 71 die beide duels won. De bovenste teams twee plaatsen zich voor de volgende ronde die op 12 november staat gepland.

Het bekerduel tussen tweedeklasser Sparta'18 en eersteklasser Venray zat lange tijd op slot. De Sevenumse thuisploeg leunde sterk op de verdediging. Het matig spelende Venray was lange tijd niet in staat om de stugge defensie te ontrafelen. In de eerste helft wisten de rood-witten nauwelijks een echte kans af te dwingen. In de loop van de tweede helft sloeg de vermoeidheid steeds meer toe bij Sparta'18. Daardoor werden de ruimtes groter om aan te vallen. Toch het duurde het nog tot de 80e minuut toen de score werd opengebroken. Wie anders dan Dimitris Touratzidis brak voor Venray de ban: 0-1. Vijf minuten later soleerde de Griekse spits langs enkele tegenstanders en hij deponeerde de bal in de lange hoek: 0-2. Rechtsachter Jordy Wismans moest na een kopduel met een hoofdblessure uitvallen. Bij Venray verdedigde Roy Oomen, overgekomen van VVV, het doel tegen zijn oude clubgenoten. Angelo van Mil ontbrak in de Venrayse ploeg.

Volharding onderuit in Sittard

Centrum Boys-Volharding 3-2 (2-2).

Doelpunten: Marc van Rens (2x).

Volharding: Vullings; Janssen, Evers, Kessels en Schepens; Stevens (70. Stevens), Blenckers en Beurskens; Tissen, Van Rens (60. Reijnders) en Brouwer (60. Lenkens).

SITTARD | In een rommelige bekerwedstrijd met veel kansen over en weer verloor tweedeklasser Volharding met 3-2 op bij bezoek bij Centrum Boys.

De Sittardse thuisploeg, nieuwkomer in de tweede klasse, nam al in de 2e minuut de leiding: 1-0. Even later benutte Marc van Rens een penalty: 1-1. Volharding nam halverwege de eerste helft de leiding door opnieuw een treffer van Marc van Rens: 1-2. Vlak voor rust kwam de thuisploeg langszij: 2-2. Na een uur scoorden de Zuid-Limburgers de winnende treffer: 3-2.