Laaggeletterdheid groot probleem

Venray | Laaggeletterdheid is een groot probleem binnen onze gemeenschap: enkele duizenden inwoners van Horst aan de Maas en Venray hebben, hoewel soms goed verborgen, moeite met lezen en schrijven. De gevolgen kunnen ernstig zijn.

BiblioNu organiseert daarom het hele jaar door gratis taalcursussen en cursussen voor (beginnende) computergebruikers. Eén van deze cursussen is Kracht van Taal, een lees-, schrijf- en computercursus voor iedereen die zelfstandiger wil worden en zich nieuwe competenties eigen willen maken. In de Kracht van Taal cursus zorgen een taaldocent en vrijwilligers voor begeleiding op maat.

Een andere cursus die wordt aangeboden door BiblioNU is Klik & Tik. Dit is een cursus speciaal voor mensen die niet goed met de computer overweg kunnen. Er wordt direct met de computer geoefend zodat de cursist leert hoe hij of zij websites kan bezoeken, e-mails kan versturen en bestanden kan downloaden. Omdat laaggeletterdheid een groot probleem in onze gemeenschap is, zijn verschillende organisaties actief in het realiseren van Taalhuizen in zowel de gemeente Horst aan de Maas als Venray. Hier kunnen mensen terecht voor informatie over laaggeletterdheid en cursus- of scholingsmogelijkheden. De verwachting is dat deze Taalhuizen in 2017 en/of 2018 een fysieke plaats krijgen in de bibliotheken van BiblioNu.