Holthees van de mat gespeeld

Volharding 2-Holthees 16-2 (5-2).

Doelpunten: 7. Nico Cox 0-1; 8. Rik Geurts 1-1; 11. Rob van Bussel 2-1; 13. Jaap Rutten 3-1; 14. Rik Geurts 4-1; 20. Ser van Es 4-2; 26. Frank Reijnders 5-2; 50. Marco Rijnen (eigen doel) 6-2; 53. Rik Geurts (strafschop) 7-2; 56. Rik Geurts 8-2; 59. Niels Ingenpas (eigen doel) 9-2; 60. Frank Reijnders 10-2; 66. Rik Geurts 11-2; 70. Daan Arts 12-2; 73. Kas van den Bosch 13-2; 75. Rob van Bussel 14-2; 81. Rik Geurts 15-2; 83. Kas van den Bosch 16-2. Scheidsrechter: Rijbroek (Merselo). Toeschouwers: 80. Gele kaart: Kas van den Bosch (Volharding 2) en Roy Evers (Holthees).

Volharding 2: Van Doorn; Brands (60. Oudenhoven), De Groot, Rijn en Janssen; Geurts, Rutten (52. Arts) en Joosten; Van den Bosch (66. Van Abel), Reijnders en Van Bussel.

Holthees: Rijnen; Evers, Ingenpas, Van Bree en Van Es (58. Lenders); Pingen, Stef Janssen en Dzaka (46. Van den Heuvel); Gijs van Houdt (32. Stiphout), Cox en Voermans.

VIERLINGSBEEK | Vijfdeklasser Holthees, dat met veel invallers moest aantreden, werd zaterdag in Vierlingsbeek volledig van de mat gespeeld door Volharding 2. Na een 5-2 ruststand liep de reservehoofdklasser op het kunstgras uit naar een monsterscore: 16-2.

Holthees-trainer John Klaassens moest puzzelen om een elftal op de been te brengen. Kay Wijenberg was geschorst na zijn twee gele kaarten tegen Stormvogels. Daarnaast ontbraken nog vijf spelers om uiteenlopende redenen.

Toch kwam Holthees op voorsprong. Volharding-keeper Tim van Doorn kwam in de problemen na een terugspeelbal. Hij schoot tegen de inlopende spits Nico Cox aan en de bal caramboleerde in het doel: 0-1. Daarna begon het prijsschieten. Binnen zes minuten leidde de thuisclub al met 4-1. Keer op keer sneden de Vierlingsbekers door de wankele Holthese defensie. Vanwege personele problemen moest Klaassens zijn topschutter Ser van Es als linksback posteren. Toch kon Van Es zich laten zien toen Holthees, halverwege de vijandelijke helft, een vrije trap mocht nemen. Met een schitterende knal verdween de bal in de kruising: 4-2. Dat was ook het laatste wapenfeit van de bezoekers. Alhoewel de schade voor rust nog beperkt bleef tot 5-2.

Na de pauze was er helemaal geen houden meer aan. Met de regelmaat van de klok voerden de Volharding-reserves de score op tot 16-2. Rik Geurts was met zes treffers de topschutter bij de thuisploeg.

Oostrum in slotfase onderuit

SJVV-Oostrum 3-2 (1-1).

Doelpunten: Chris Wilschut en Nick Vergeldt.

DEURNE | Het kermisvierende Oostrum verloor het tweede bekerduel in poule 24 zaterdag met 3-2 op bezoek bij vierdeklasser SJVV in Deurne.

Uit een verre inworp van Dennis Nohlmans scoorde Chris Wilschut de 0-1. De thuisploeg had meer balbezit maar de beste waren voor de Oostrumse vierdeklasser. Marwin Hermans en Joep Cornelissen hadden de voorsprong kunnen vergroten. Na een slordigheid in de rood-witte defensie kwam de thuisclub op gelijke hoogte (1-1).

Na de pauze nam Oostrum opnieuw de leiding. Linksback Nick Vergeldt veroverde op de middellijn de bal en startte een prachtige solo langs vier tegenstanders. Vergeldt kwam vrij voor het doel en haalde doeltreffend uit: 1-2. Nadat Marwin Hermans een kans op de 1-3 miste, gaven de bezoekers te veel ruimte weg waardoor SJVV opnieuw langszij kwam (2-2). Daarna trok de thuisploeg de winst naar zich toe: 3-2.

BVV'27 bedwingt Milsbeek

BVV'27-Milsbeek 1-1 (0-1).

Doelpunt: Jimmy Lucassen.

BLITTERSWIJCK | Vijfdeklasser BVV'27 speelde thuis knap met 1-1 gelijk tegen het uit de derde klasse gedegradeerde Milsbeek.

De geel-zwarten boden goede tegenstand maar konden niet voorkomen dat de bezoekers na twintig minuten de leiding namen: 0-1. De Blitterswijckers bleven strijden voor een beter resultaat. Tien minuten voor tijd kwam de beloning. Met een prachtig afstandschot vanaf ruim twintig meter scoorde Jimmy Lucassen de 1-1 gelijkmaker.

Sporting ST kansloos tegen IVO

IVO-Sporting ST 6-0 (4-0).

VELDEN | Vijfdeklasser Sporting ST had weinig in te brengen op bezoek bij derdeklasser IVO in Velden. De bezoekers ging met 6-0 onderuit.

In het eerste kwart van de wedstrijd wist Sporting ST nog goede tegenstand te bieden. Nadat IVO in de 22e minuut op 1-0 kwam, was het verzet snel gebroken. Nog voor de pauze liep de thuisploeg uit naar 4-0. Veldspeler Marco Pennings loste tijdens de rust de geblesseerde keeper Bram Willems af. Al snel viel na de pauze de 5-0. Na een uur verscheen de 6-0 eindstand op het scorebord.

Ysselsteyn blijft op remise steken

Ysselsteyn-Liessel 0-0.

YSSELSTEYN | Ysselsteyn en Liessel kwamen in het tweede pouleduel niet tot scoren: 0-0.

Het was op sportpark De Vlies een wat gezapig en rommelig bekerpotje. Verdedigend stond de thuisploeg wel goed, De Ysselsteyners hoefden in de gehele wedstrijd geen enkele kans weg te geven.

Aanvallend kon de thuisclub te weinig uitrichten. Er kwamen wel enkele kansen maar de scherpte ontbrak voor het doel. Daardoor bleef de 0-0 op het scorebord staan.

Merselo houdt nog lang stand

Merselo-SPV 0-3 (0-0).

MERSELO | Vijfdeklasser Merselo hield thuis lang stand tegen vierdeklasser SPV. Uiteindelijk verloren de geel-zwarten met 0-3.

In de doelpuntloze eerste helft wist Merselo, zonder de geschorste Ahmad Qurishi, de tegenstander goed partij te geven. Er waren voor rust weinig kansen voor beide doelen. Na de pauze kreeg Merselo het conditioneel steeds lastiger. Halverwege de tweede helft kwam DSV op voorsprong: 0-1. Drie minuten later viel de 0-2. In de slotfase liepen de bezoekers uit Sint Anthonis uit naar 0-3.